Post Views: 519 SHKRUAR NGA XHAFER LECI Figura e shiqptarëve në Evropë identifikohej jo vetëm me veshjen tonë kombëtare, por edhe me zakone tjera, si me kuaj të bukur e të shpejtë, mbajtjen e armëve… Këtu po sjell dy shqiptarë, me kuaj dhe pamje si të kalit të Ali Pashë.

Post Views: 727 SHKRUAN: SEFEDIN KRASNIQI Ndarja e Lëvizjes Vetëvendosje i ka goditur edhe ata që e duan edhe ata që s’e duan këtë formacion politik. Përjashtim bënë vetëm PDK. Këta, të PDK-së, sikur të kishin mundësi do ta coptonin grimca-grimca me brisk të rruzës. Edhe AAK nuk është larg.

Post Views: 153 SHKRUAN: AV. XHAFER SADIKU Pas zgjedhjeve të prillit 1921, prefektët paraqitën programe për zhvillimin e prefekturave. Programe interesante ishin ato të prefektit të Korçës, Terenc Toci e atij të Gjirokastrës, Kol Tromara. Programi i Toçit mbështetej në tre fjalë: Bashkim, Punë, Drejtësi. – Lypset Bashkim, thoshte Toci,.

Post Views: 1 352 Shkruan: Kastriot Dervishi Si përndiqeshin kosovarët e etiketuar si reaksionar Divizioni i 5-të merrej me arrestimet e elementit nacionalist shqiptar, duke kryer kësisoj ekspedita policore nënshtrimi. Nuk kishte këmbë nazisti në Kosovë e treva. Luftohej vetëm kundër shqiptarëve. Shiheni telegramin e mëposhtëm. Shefi i komunistëve të Tiranës.

Post Views: 424 SHKRUAN: SEFEDIN KRASNIQI Debimi i gulenistëve m’i ka kujtuar të gjithë ata shqiptarë të Kosovës, të cilëve u kam përkthyer nëpër qendra të azilit dhe organet tjera të Zvicrës (qoftë me gojë apo me shkrim). Mu kujtuan rrëfimet e tmerrshme të përjetuara nga policia serbe dhe dridhjet.

Post Views: 954 SHKRUAN: ADRIATIK RIZA DOSTI Kam qene nder mbrojtesit me te flakte te Kosoves e popullsise shqiptare te saj per vite me radhe dhe kete e kam bere nga zemra e shpirti sepse kam mbrojtur pjesen tjeter te gjakut tim dhe historine e neperkembur te Kombit tim. Por.

Post Views: 199 SHKRUAN: FLORIM ZEQA Skenari i përgatitur i maskaradës mashtruese për qytetarët, e nxori në sipërfaqe  “heroizmin”, injorancën shqiptare dhe lojën e dyfishtë të lidershipit kosovarë, me ç’rast qytetarët e shikuan vetëm njërën anë e medaljes! Skenari i Dramës së 26 marsit 2018 u përgatit në Amerikë, shfaqja.

Post Views: 1 423 Gazi lotsjellës, kryeministri i përgjumur, deputetë pa përgatitje të mjaftueshme profesionale dhe media të shitura te sponzorët e krimit dhe korrupcionit marramendës, e kanë sjellur shtetin e Kosovës buzë falimentimit moral, politik dhe ekonomik. Në momentin që po shkruajmë, deputetët e Parlamentit të bastarduar të Kosovës janë.

Post Views: 753 SHKRUAN: KASTRIOT DERVISHI Pas emrave të klasikëve të marksizëm-leninizmit, në një masë jo të vogël është vendosur te shqiptarët edhe emri i të dërguarit jugosllav, Miladin Popoviç. Emri i eprorit të Enver Hoxhës është përdorur në dy forma, “Meladin” dhe “Miladin”, sepse edhe në atë kohë kështu.

Post Views: 308 SHKRUAJNË: SHPEJTIM BULLIQI DHE FLORIM ISUFI Tani që i afrohet fundit procesi i ratifikimit të “marrëveshjes për kufirin mes Republikës së Kosovës me Republikën e Malit të Zi” e nënshkruar në gusht të 2015, janë intensifikuar deklaratat dhe vlerësimet rreth rregullsive të këtij procesi. Në vazhdën e.

Post Views: 214 SHKRUAN: SULEJMAN GJANA Të besuarit fort tek përgjegjshmëria dhe kodi moral i politikës, m’i bën të pakuptueshëm nxitimin dhe shkujdesjen absurde të qeverisë në lidhje me “Marrëveshjen e Detit” të negociuar së fundmi me Greqinë. Çfarëdolloj interesash shtetërorë, ose jo, tendencash për protagoniszëm, apo përfitimesh politike, nuk.

Post Views: 535 SHKRUAN: KASTRIOT DERVISHI Punëtorët operativë ishin oficerët e drejtorive të Sigurimit të Shtetit, të cilët sipas drejtimeve që kishin drejtonin punën agjenturiale-operative, si dhe mbanin lidhjet me rrjetin sekret. Në gjysmën e dytë të sundimit të regjimit komunist, kuadri u shkollua në shkollën e Saukut (më parë.

Post Views: 1 389 Ekrem Telhai, që shërbeu si nënprefekt i Kërçovës, në periudhën 1942-1944, u jepte porosi të gjithë vartësve e tij që të vetëdijesonin qytetarët e nënprefekturës për të përdorur plisin e bardhë shqiptar. Bashkimi afatshkurtër i Shqipërisë me Kosovën dhe një rripi të Maqedonisë Perëndimore solli në krye.

Post Views: 330 SHKRUAR NGA SYLË BAJRAMI Ka ra dielli mbi Tivar, deti bregun e lazdron, Ç’është ky gjak që vjen me valë, shpirt e zemër mi trazon! Ç’jan k’ta njerëz që po i qet vala, apo mendja sot më ka lanë!? Ç’jan kta tirqi me gajtana, a din kush.