Republika e Kosovës përballë islamit politik dhe pakicave serbe

Udhëheqja e Republikës së Kosovës duhet ta ketë të qartë se nëse Republika e Kosovës dëshiron të bëhet anëtare e BE-së, duhet të ketë një ndarje të qartë kushtetuese ndërmjet shtetit dhe fesë. Islami politik përfaqëson pikëpamje të shekullit të 19-të, të papranueshme, ka shkruar 𝗛𝗲𝗻𝘇𝗲 .

Shqiptarët kanë qenë edhe përpara në histori përballë forcave retrograde të cilat kanë dashur ta kthejnë vendin e tyne në një t’kalueme të errët! Edhe n’kohën e Haxhi Qamilit janë kanë në një pozitë të tillë , kur zhvillohej luftë civile në mes forcave që dëshironin një vilajet islamik nën mbretrimin e Sulltanit, dhe atyre që dëshironin ta kthejnë vendin në mesin e kombeve të civilizueme e të pavaruna!

Këta neootomanët e rinj islamikë, përmes propagandës dhe ndikimit të tyre politik, në kushte të sotme gjeo-politike nuk do të mund të realizojnë andrrën e Haxhi Qamilit, por për çdo ditë të veprimit të tyre po ia mundësojnë dhe lehtësojnë Serbisë, pretendimin e tyre për rikthim në Kosovë!

Përktheu: Xhelil Arifi

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top