REGJIMI KOMUNIST PËR FAN NOLIN

Shkruar nga Kastriot Dervishi Në një informacion pa datë të Zbulimit Politik në të cilin është vendosur një shënim i Mehmet Shehut, thuhet se e kishin takuar Fan Nolin para…

RËNDËSIA E KONGRESIT TË LUSHNJËS

SHKRUAR NGA MIT'HAT FRASHËRI Situata kishte ardhur në atë pikë fort të vështirë, kur brenda në Shqipëri, prej vetë shqiptarëve, bash nga ana e atyre drejtpërdrejt të interesuar, po përgatitej…

Beteja e Lepantit

SHKRUAN: PROF. DR. JAHJA DRANÇOLLI Në ditën e sotme të vitit 1571, në Betejën e Lepantit (Patras, Greqi Jugperëndimore), flota e “Lidhjes së Shenjtë” me 207 anije nën komandën e…

Marrëveshja e fshehtë e komunistëve me Jugosllavinë

SHKRUAN: KASTRIOT DERVISHI Më 27.11.1946 në Beograd u nënshkrua “Traktatit mbi koordinimin e planeve ekonomike, bashkimin doganor dhe barazimin e monedhave, midis Republikës Popullore të Shqipërisë dhe Republikës Federative Popullore…

Jehona e flamurit arbër në arte europiane!

SHKRUAN: JAHJA DRANÇOLLIPas themelimit të Perandorisë Latine në vitin 1204 nga Republika e Venedikut, mbretëria e Francës, e ndonjë vendi tjetër europian, shteti i Arbrit (sikurse që kishte vepruar më…

Read more about the article Jugosllavia – burgu i kombeve
Prof. Dr. Jahja Drançolli

Jugosllavia – burgu i kombeve

SHKRUAN: PROF. DR. JAHJA DRANÇOLLI Më 1 dhjetor 1918 është themeluar Jugosllavia ose burgu i kombeve: Kjo ngjarje shënon njëkohësisht dhe 102-vjetorin e riokupimit të Kosovës i shoqëruar me krime,…

Avni Rustemi, patrioti i parasë

SHKRUAN: KASTRIOT DERVISHI Vrasja e Esat Toptanit në Paris më 13 qershor 1920, u porosit nga Tirana, nga krahu kundërshtar i viktimës. Nuk ka përveçse konkurrencës politike asnjë motiv patriotik.…