Harta e vitit 476, shqiptarët janë pasardhës të drejtpërdrejtë të Ilirëve

Publikuar nga Gjon Keka

Harta e vitit 476, sikur që shihet aty në vendin ku edhe kam nënvizuar e që sot quhet Shqipëri, aty ishin Ilirët sipas emërtimit në hartë Ilirikum. Kjo në fakt tregon se arbërorët të quajtur më pas shqiptarë, janë pasardhës të drejtpërdrejtë të Ilirëve.

Harta është nxjerrë nga Atlasi i vitit 1900 të A. Baldamus dhe E. Schwabe.

Vendi që zë Skenderbeu në Historinë e Shqipërisë

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top