Burgjet e Dom Simon Jubanit

SHKRUAR NGA VISAR ZHITI Që libri “Burgjet e mia” i Dom Simon Jubanit doli dhe në gjuhën angleze, me një titull si varg lutjeje “From the depths of hell I…

Hierarkia psikologjike e racave

SHKRUAR NGA GUSTAVE LE BON Klasifikimi psikologjik bazohet tamam si klasifikimi anatomik në konstatimin e një numri të vogël tiparesh kryesore e të pandryshueshme. Klasifikimi psikologjik i racave njerëzore. Racat…

Bajlozat e qeverisë na vrasin fëmijët

SHKRUAN: REXHEP SHAHU Gjëma ndodhi, vajtimet e rapsoditë vluan, vaji e piskama deri në qiell. Ne te gjithë rapsode e vajtimtare rendim pas metaforave që nuk shërojnë asgjë as ngushëllojnë.…

Mjaft Relativizimit!

Shkruan: Sonila Meço Një damar mbushur me helm relativizues, që e shoh dhe ndjej tek disa mbështetës të kamufluar pushteti synon të ushqejë ide e perceptime që shpërndajnë vëmendjen. Për…

Kosova politike pa vizion politik

Shkruan: Nue Ukaj Vendi ynë i vogël, me probleme të shumta e të trashëguara historike, në vitet e 90-ta kishte një lider të madh, Ibrahim Rugovën - dhe ai e…

Tiparet psikologjike dhe shpirti i racave

SHKRUAR NGA GUSTAVE LE BON Si i klasifikojnë natyralistët llojet. Zbatimi i metodave të tyre te njeriu. Anët e dobëta të klasifikimit modern të racave njerëzore. Bazat e klasifikimit psikologjik.…

Njeriu i Ri

SHKRUAR NGA EDISON YPI Për të ngrënë i bën Mami. Mendjen ja rrit Babi. Punën ja gjen Miku. Rrogën ja jep shteti. Diplomën ja siguron zagari. Mjekrrën ja vizaton brisku.…