Read more about the article XHAFER DEVA PERSONALITET I KOHËS
XHAFER DEVA - HERO I KOMBIT SHQYPTAR

XHAFER DEVA PERSONALITET I KOHËS

Shkruar nga Arif Molliqi - Hamburg, qershor 2004 (Idriz Lamaj, "Xhafer Deva në dritën e letrave të veta dhe zbulesa tjera të mërgatës", Botim i autorit, NY, 20029 Si do…

Themeluam Fondin e Sigurisë

Në përputhje me nevojat e Forcave të Sigurisë së Kosovës, situatës aktuale dhe pas konsultimeve me partnerët ndërkombëtarë, kam autorizuar sot Ministrinë e Financave për themelimin e “Fondit të Sigurisë”.…

Marin Mema pranë studentëve shqiptarë në Shkup

Marin Mema ishte dje pranë studentëve shqiptarë në Universitetin e Evropës Juglindore, e ku ata patën mundësi të diskutojnë drejtëpërdrejtë me bashkëkombasin e tyre nga shteti amë, si dhe të…

RUSINE E FUQIZOI VET PERENDIMI

SHKRUAN: ELENA KOCAQI Rusia u forcua ne dy shekujt e fundit nga vet perendimi qe luftoi krah Rusëve. Ndërkohë që Evropa dhe bota luftoi, Rusia fitoi territore ne dy luftrat…

Ngjarjet në Ukrainë dhe ne

SHKRUAN: MEVI RAFUNA Sot u zgjova vonë dhe një mik kishte postuar lutje për Ukraninen.Se dija saktësisht çfarë ka ndodhur dhe e pyeta.Më tregoj që Rusia kishte filluar sulmet në…

“LET MY PEOPLE VOTE”, ZONJA KIM

SHKRUAN: FRANK SHKRELI Unë as nuk dua dhe as nuk dëshiroj që të polemizoj nga Amerika me Zonjën Yuri Kim. Unë i kam shprehur edhe më heret mendimet e mia…

Kur budallkia shitet për patriotizëm

SHKRUAN: MEVI RAFUNA Zakonisht, shumicën estradës sonë nuk i dëgjoj sepse muzika që e bëjnë nuk është e shijes sime. Me rastin e përvjetorit të pavarësisë, doli kënga e Leonora…

Read more about the article RUGOVA MENAXHOI PAFUQINË TONË
Nga pritja zyrtare e Dr. Rugoves per Senatorin Dole ne Kosove

RUGOVA MENAXHOI PAFUQINË TONË

SHKRUAN: PAL SHTUFI Ibrahim Rugova, që kur u ftua në darkë nga ish ambasadori amerikan, Warren Zimmermann (1988 - Hotel Grand), ishte në shërbim të ndërrimit të epokave politike dhe…

Mbi revizionizmin e historisë në Kosovë

SHKRUAN: JETLIR ZYBERAJ Ditët e fundit është zhvilluar një debat për figurën e Xhafer Devës, politikanin dhe patriotin shqiptar të kohës së pushtimit nazist gjerman në Kosovë dhe Shqipëri, i…

91 VJETORI I VRASJES SË MILAN ŠUFFLAY

Shkruar nga Jahja Drançolli Natën e 18/19 shkurtit 1931, në Zagreb u krye atentati mbi Milan Shufflay, i përgatitur nga regjimi i mbretit Aleksandër I Karagjorgjeviç, një atentat që pati…

DITA KUR QËLLUAM ZOTIN ME GURË

Shkruar nga Albert Vataj Mund të ishim të parët në çdo qasje progresi, por zgjodhëm të ishim të parët në mohimin e Zotit. 6 shkurti i vitit 1967, Enver Hoxha…

Kosovën dhe shqiptarët ua kemi falur Serbisë

Shkruar nga Kastriot Dervishi Më 16.7.1921, Këshilli Kombëtar (parlamenti) i Shqipërisë diskutoi mbi përgjigjen që do u dërgohej parlamentit jugosllav mbi masakrat kundër shqiptarëve të Kosovës. Diskutuan deputetët Luigj Gurakuqi,…

PARTIA AKSIDENTALE E KOSOVËS

Kryetari aktual i Prishtinës është mirë që të mos i shes mjegull e filozofi shkretinash opinionit publik, por të angazhohet për realizimin e programit zhvillimor që ia ka premtuar kryeqytetit.…