Disa pseudonime të komunistëve gjatë luftës

SHKRUAR NGA KASTRIOT DERVISHI

Çdo komunist ka pasur pseudonim partie. Jo vetëm për vitet e ilegalitetit të partisë, por edhe në kohën kur kishin pushtetin, ata përdornin pseudonime. Punonjësit e Arkivit të PPSH-së i mblodhën pseudonimet e kohës së luftës dhe i përfshinë në një tekst të brendshëm. Binte në sy fakti i pseudonimeve të çuditshme. P.sh. heroina e popullit, Bule Naipi, kishte zgjedhur pseudonimin “Mace”.

Disa pseudonime të përdorura:

-“Llafazani”

-“Buburreci”

-“Arseniku”

-“Mace”

-“Llastiku”

-“Pilafi”

-“Bualli”

-“Bishtuku”

-“Bufi”

-“Burgu”

-“Çarçafi”

-“Usta Ismali”

-“Tanksi”

-“Driza”

-“Kuqua”

-“Firauni”

-“Fasule”

-“Gjoli”

-“Gjarpri”

-“Gishti”

-“Grenza”

-“Kaçavida ”

-“Poçja”

-“Dysheku”

-“Katundari”

-“Tymi”

-“Piciruku”

-“Tërshëra”

-“Intriganti”

-“Balta”

-“Çizmja”

-“Trashi”

-“Nëpërka”

-“Kaleshi”

-“Krundja”

-“Kërmilli”

-“Muzhiku”

-“Shelegu”

-“Llastiku”

-“Llokumi”

-“Mjekra”

-“Memeci”

-“Motra”

-“Pravda”

-“Nervi”

-“Ortodoksi”

-“Opinga”

-“Pelerina”

-“Pelivani”

-“Qafëshkurtri”

-“Dajaku”

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top