Bajlozat e qeverisë na vrasin fëmijët

SHKRUAN: REXHEP SHAHU Gjëma ndodhi, vajtimet e rapsoditë vluan, vaji e piskama deri në qiell. Ne te gjithë rapsode e vajtimtare rendim pas metaforave që nuk shërojnë asgjë as ngushëllojnë.…

Kosova politike pa vizion politik

Shkruan: Nue Ukaj Vendi ynë i vogël, me probleme të shumta e të trashëguara historike, në vitet e 90-ta kishte një lider të madh, Ibrahim Rugovën - dhe ai e…

RUSINE E FUQIZOI VET PERENDIMI

SHKRUAN: ELENA KOCAQI Rusia u forcua ne dy shekujt e fundit nga vet perendimi qe luftoi krah Rusëve. Ndërkohë që Evropa dhe bota luftoi, Rusia fitoi territore ne dy luftrat…

Ngjarjet në Ukrainë dhe ne

SHKRUAN: MEVI RAFUNA Sot u zgjova vonë dhe një mik kishte postuar lutje për Ukraninen.Se dija saktësisht çfarë ka ndodhur dhe e pyeta.Më tregoj që Rusia kishte filluar sulmet në…

“LET MY PEOPLE VOTE”, ZONJA KIM

SHKRUAN: FRANK SHKRELI Unë as nuk dua dhe as nuk dëshiroj që të polemizoj nga Amerika me Zonjën Yuri Kim. Unë i kam shprehur edhe më heret mendimet e mia…

Kur budallkia shitet për patriotizëm

SHKRUAN: MEVI RAFUNA Zakonisht, shumicën estradës sonë nuk i dëgjoj sepse muzika që e bëjnë nuk është e shijes sime. Me rastin e përvjetorit të pavarësisë, doli kënga e Leonora…

Read more about the article RUGOVA MENAXHOI PAFUQINË TONË
Nga pritja zyrtare e Dr. Rugoves per Senatorin Dole ne Kosove

RUGOVA MENAXHOI PAFUQINË TONË

SHKRUAN: PAL SHTUFI Ibrahim Rugova, që kur u ftua në darkë nga ish ambasadori amerikan, Warren Zimmermann (1988 - Hotel Grand), ishte në shërbim të ndërrimit të epokave politike dhe…

Mbi revizionizmin e historisë në Kosovë

SHKRUAN: JETLIR ZYBERAJ Ditët e fundit është zhvilluar një debat për figurën e Xhafer Devës, politikanin dhe patriotin shqiptar të kohës së pushtimit nazist gjerman në Kosovë dhe Shqipëri, i…

DITA KUR QËLLUAM ZOTIN ME GURË

Shkruar nga Albert Vataj Mund të ishim të parët në çdo qasje progresi, por zgjodhëm të ishim të parët në mohimin e Zotit. 6 shkurti i vitit 1967, Enver Hoxha…

PARTIA AKSIDENTALE E KOSOVËS

Kryetari aktual i Prishtinës është mirë që të mos i shes mjegull e filozofi shkretinash opinionit publik, por të angazhohet për realizimin e programit zhvillimor që ia ka premtuar kryeqytetit.…

NJË SKENAR I MUNDSHËM PËR MENDJEÇYRYKËT

SHKRUAN: AGIM MORINA Në vitin 1956 ndërmarrja amerikane dhe britanike kundër regjimit enverist dhe titist ka sukses. Bjen regjimi stalinist i Enver Hoxhës në Shqipni dhe shkatërrohet Jugosllavia e Titos…

Si dukej Xhafer Deva në sytë e Hermann Neubacher

SHKRUAN: MILAZIM KRASNIQI Në kujtimet e Herman Nojbaherit, emisarit special të Rajhut të Tretë (Hitlerit) në Ballkan, përvijohet edhe figura Xhafer Devës, krahas edhe disa figurave të tjera të rëndësishme…

Plagjiatura shkencore në Universitet

Shkruan: Emira Selimi Të nderuar miq, sidomos ju politikolog. Meqënëse kam dy libra me titullin “Politika” nga Andrew Heywood dua njërin ta dhurojë. Por dua të ju informoj që njëri…

Read more about the article UniKKatil reagon për Xhafer Devën
Viktor Palokaj - Unikkatili

UniKKatil reagon për Xhafer Devën

Reperi nacionalist Unikkatili i ka reaguar ambasadorit gjerman në Kosovë, Jorn Rohde, i cili u shpreh i shqetësuar lidhur me restaurimin e shtëpisë së Xhafer Devës në Mitrovicë. Reperi e…