POLITIKA KOMBËTARE

MARRËVESHJET NDËRKOMBËTARE NUK ANULOHEN SIPAS Isa Mustafës …!?

SHKRUAN: ALI KELMENDI PËRGJEGJËJA: ANULOHËN, ANULOHËN SEPSE MALAZEZËT ME DYFTYRËSINË E NJËANËSHMËRINË E TYRE PËR TË NA SHITUR“ DUSHK PËR GOGLA“ NUK MUND TË NA MASHTROJNË, SEPSE KOSOVA KA SOT DJEM E BURRA TË DITUR. MALAZEZËT DUHET TË NEGOCIOJNË ME KOSOVËN DHE NUK GUXOJNË TË SHKOJNË NË ARBITRAZH NDËRKOMBËTAR, NË MËNYRE QE MOS T’U DALIN […]

POLITIKA KOMBËTARE

DOSJA E CIA PËR XHAFER DEVËN

FMimages.net publikoi një pjesë të dosjes  së CIA-së, për politikanin, patriotin dhe shkencëtarin Xhafer Deva. Sipas pohimeve të paverifikuara, FMimages.net posedon komplet dosjen 280 faqëshe të Xhafer Devës, të përpiluar nga CIA.  Xhafer Deva lindi në vitin 1906 në një familje të pasur shqiptare në Mitrovicë. Shkollën e mesme e krey në shkollën franceze në Selanik, […]

POLITIKA KOMBËTARE

XHAFER DEVA KISHTE TË DREJTË: “GJERMANIA, PARTNER KYQ STRATEGJIK NË EUROPË PËR SHQIPËRINË”

Gjermania nuk duhet të lejojë që varka e integrimit të plotë të Ballkanit Perëndimor në BE të marrë ujë, thotë në bisedë për DW Paskal Milo, ish-ministër i Jashtëm, politikan dhe historian*1. Intervistoi: Ani Ruci DW: A do të ketë ndikim konfiguracioni i ri i Bundestagut dhe përbërja e qeverisë Merkel në politikën e Gjermanisë ndaj Ballkanit […]

POLITIKA KOMBËTARE

REAGIM NDAJ DEKLARATËS SË NËNDEGËS SË LDK-SË NË FSHATIN ISNIQ

Shkruan: Palush Leka Deklerata e Nëndeës së LDK-së në fshatin Isniq, për bojkotimin e zgjedhjevë komunale në komunen e Deçanit, është skandaloze, me tendencë të minimit nga mbrenda, që LDK –ja në Deçan të dalë humbëse në këto zgjedhje. Të gjitha akuzat në drejtim të Degës në fjalë, janë vetëm farsa që për tendencë kanë […]

OPINIONE POLITIKA KOMBËTARE

VRASJA E ÇLIRIMTARIT VIZIONAR

SHKRUAN: SAIM TAHIRAJ Vrasja e kolosit, nacionaldemokratit të madh, Ahmet Krasniqit, përsëritje historike e vetëvrasjeve komëtare me pasoja epokale për popullin tonë. Sotë mushen 19 vite kur në mesin e kryeqytetit shqiptar ndodhi atentati më makabër ndaj ministrit të luftës, kolonel Ahmet Krasniqit. Kjo vrasje nukë ishte vetëm likuidim fizik i trupit të ministrit, por […]