Golgota e Shqipërisë – Albaniens Golgatha

Albaniens Golgatha, Përktheu nga origjinali: ARIF KUTLESHI Anklageakten gegen die Vernichter des Albanervolkes. Gesammelt und herausgegeben von Leo Freundlich. WIEN 1913 Verlag der Buch- und Kunstdruckerei Josef Roller & Co. III.,…

Read more about the article Dinakëria greke dhe Kisha Ortodokse Shqiptare
JANULLATOS DHE VOJVODA ÇETNIK NIKOLIQ

Dinakëria greke dhe Kisha Ortodokse Shqiptare

Shkruar nga Nos Xhuvani dhe Pavli Haxhillazi Dëshira e ortodoksëve shqiptarë për të pasur një Kishë të pavarur është e hershme. Atë e morën me vete ata që mërguan jashtë atdheut,…

Ç’është liria?

SHKRUAR NGA FAIK KONICA Ç’është liria? – Më mbetet pak kohe akoma. Dua të marr shpatën, t’u çanjë kokën gomarëve, edhe, në vend të trurit, të kllas këtë: ç’është liria?…

ITALIA NATO-S: SHQIPËRIA DERI NË PREVEZË

SHKRUAR NGA THANAS MUSTAQI Në maj 1960 Italia e NATO-s përshkruante si territor shqiptar atë pjesë të Greqisë veriore nga kufiri i sotëm jugor shtetëror deri në gjirin e Artës,…

E vërteta e tjetërsueme nga komunizmi

Pjesë prej librit: Rrno vetëm për me tregue, botim II, Tiranë 2006. (nga Pjesa I) Vjeti 1944 Lufta e Dytë Botnore ishte kah mbarimi. Ushtritë gjermane nën presionin e vazhdueshem…

REHABILITIMI I HESHTUR I DIKTATURËS

Shkruar nga Nebil Çika, 19 tetor 1999 Dy ditë më parë, shqiptarët u përballën në mënyrë të (pa)pritur me “festimet masive” të ditëlindjes së diktatorit Hoxha. Mediat e majta i dhanë…

Read more about the article Overthrowing the Communist Regime
Kthimi i Abas Ermenjit në Shqipëri, viti 1995

Overthrowing the Communist Regime

Interviews conducted in Paris on 15 April 1983 and 23 July 1983 by Lord Bethell. Abas Ermenji (1913-2003) was a political figure and resistance fighter of the Second World War…