SAIM TAHIRAJ, ISMET TAHIRAJ DHE SEFEDIN KRASNIQI

DËSHMON: SAIM TAHIRAJ, ZVICËR, 17 MAJ 2017 PËR LIRINË, DEMOKRACINË DHE SHTETIN E SË DREJTËS. KY ISHTE KONTRIBUTI I MADH I MËRGATËS SHQIPTARE..

Veprimtari Saim Tahiraj, ushtari besnik i Deklaratës së Pavarësisë (2 Korrik 1990) dhe Kushtetutës së Kaçanikut (7 Shtator 1990), ka vazhduar sot me ciklin e tij të dhënjes së dëshmive për kontributin e madh të mërgatës shqiptare, sidomos të degëve të LDK-së për shtetin dhe demokracinë e mirëfilltë në vendlindje..

Shefi i FMN-së në Tiranë, Jens Reinke ka folur lidhur me situatën ekonomike dhe fenomenin e kanabisit. Ai ka thënë për “Top Channel” se Shqipëria vijon të jetë një vend me ekonomi informale, ku përveç aktiviteteve të tjera të paligjshme një vend zë dhe kanabisi. “Ne nuk kemi numra, por.

Përkushtimi, vizioni, aktiviteti, vlerat e mirëfillta kombëtare dhe puna e palodhshme, kanë bërë që Shoqata “Sali Çekaj” në Zvicër të luajë rolin e VATRËS për të gjithë mërgimtarët shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në konfederatën helvetike. Që nga themelimi në vitin 2010, Shoqata “Sali Çekaj”: Ka marrë pjesë dhe ka.

Prokurorët që shërbejnë në rrethe të ndryshme të vendit, posedojnë një pasuri po aq paradoksale dhe të dyshimtë sa edhe gjyqtarët. Ndërkaq, ndonëse me pagë të barabartë, njerëzit e akuzës në Tiranë rezultojnë më të pasur dhe me më shumë burime të ardhurash se sa prokurorët e rretheve. Por, edhe.

Shqiptarë! At Nikolla Markut i nevojitet ndihma jonë. Mëkëmbja e shëndetit të rënduar do ia mundësonte At Nikollës që ai sërish të kryejë obligimet e tij baritore, shpirtërore dhe atdhetare ndaj trashëgimisë kulturore të autoqefalisë së Kishës Orthodokse Shqiptare. Prandaj sot, Ju bijtë dhe bijat besnike ndaj Flamurit të Skënderbeut, jeni të ftuar.

Të gjithë e kanë kuptuar se pushtetin dhe territorin realisht e kontrollojnë hajdutët dhe mafiozët, prandaj edhe apelet e përbashkëta u duhen drejtuar atyre. Ju lutemi, zotërinj hajdutë, korrigjoni shënjestrën, vidhni lekë të Ramës, pasi duart tuaja janë më të merituara sesa ato të kryeministrit. Pasuritë e tij gjenden lehtë:.

Në Kosovë ekzistojnë dhjetëra parti politike. Por, burimi i të hyrave financiare, në shoqëri vazhdon të mbetet çështje e diskutueshme dhe problematike. Kjo pasi këto subjekte, sipas përfaqësuesve të shoqërisë civile, u shmangen publikimit të burimeve dhe qarkullimit financiar. Sipas Ligjit për financimin e partive politike, burimet financiare dhe materiale.

Shkruan: Florim ZEQA Ideja e këtij shkrimi me lindi nga një deklaratë e kryeministrit të vendit gjatë vizitës në BIK, i cili decidivisht u shprehë në këtë mënyrë, po citoj; “Çdo Bajram po e presim më të lumtur dhe më të pasur”. Me siguri, në momentin kur kryeministri Mustafa i.

Në kulmin e debatit për mbulimin e vendit nga droga, në pikun e denoncimeve publike, të medias, të opozitës dhe qytetarëve, dje 4 tonë drogë arritën në Itali nga Shqipëria. Kjo dërgesë si dhjetra të tjera, vërteton qartë se droga është tashmë një biznes qeveritar, ku drejtuesit në polici e.

Deputeti i Partisë Demokratike (PDK) të Kosovës Besim Beqaj edhe më tuje vazhdon t’i mbaj pesë vende punë, deri sa në anën tjetër një numër i madh i qytetareve ne grada akademike janë të pa punë. Beqaj në formularët e deklarimit të pasurisë ka deklaruar se përveç punës së deputetit.

Në mënyrë tinëzare, kryeministri i jep edhe një goditje tjetër ekonomisë së vendit, duke shkurtuar investimet e duke rrezikuar të shtojë të papunët dhe nivelin e varfërisë. Me një akt normativ që shmang parlamentit, grushti i vogël i shtetit që Edvini po i jep ekonomisë, s’e fsheh dot kapitullimin e.

Partia Demokratike akuzoi qeverinë për koncesionin e “Rrugës së Kombit”, duke theksuar se faktet e reja të dala në dritë tregojnë se kemi të bëjmë me një aferë korruptive. Zëdhënësja e PD-së, Ina Zhupa, tha se skandali është akoma më i thellë pasi qeveria ka shpallur fituese kompaninë turke, megjithëse.

Shkruan: Florim ZEQA Kur njeriu i zakont ndëgjon “projektet” dhe premtimet qeveritare, mendon mos është në ëndërr, ngase realiteti i përditshmërisë kosovare ua thotë të kundërtën që ndëgjojnë nga i pari i qeverisë. Kabineti i kryeministrit Mustafa është më i madhi në rajon, me tre zv.kryeministra, 19 me ministra, mbi.