BURRI I MADH I PAQES – ANTON ÇETTA

SHKRUAR NGA ZEQIR LUSHAJ 1. Në këtë fillim shkrimi për profesorin e nderuar Anton Çetta, nuk kam deshirë të përdor fjalën -vdekje. Anton Çetta është në mes nesh. Njerëz si…

Turpi ynë s’ka kufij!

SHKRUAN NUE UKAJ Vendimi i Komunës së Prishtinës për ta kthyer hamamin e Prishtinës në një muze kushtuar Sulltan Mehmetit II tregon një fakt të trishtë: plot shqiptarë e kanë…

Njeriu dhe ideologjia

Shkruan: Astrit Lulushi Kur merren parasysh figurat historike përgjegjëse për lëvizjet e mëdha, me ndikim, vlen të merret parasysh nëse jeta personale vërteton ose minon ideologjinë e tyre. Siç thotë…

Read more about the article DËSHMI PĒR IMZOT MARK SOPIN
Nënë Tereza e shoqëruar nga Don Mark Sopi, famullitari i Zllakuqanit dhe Don Fran Sopi, famulltar i Klinës (1982).

DËSHMI PĒR IMZOT MARK SOPIN

ANTON BERISHA - Kumtesë në Akademinë Solemne të Rivarrimit “Dhe kur këmbët tuaja do të jenë lodhur, ecni me zemër.” – ishte porosia e Papa Gjon Palit të Dytë, të…

PSIKOLOGJIA E TURMËS

SHKRUAN: XHELAL ZEJNELI Hoze Ortega y Gaset (Jose Ortega y Gasset) është më i njohuri filozof spanjoll i shekullit XX. Ka lënë pas vetes një opus tejet interesant. Me shkrimet…

Propaganda neobolshevike e LVV-së

SHKRUAN: SAIM TAHIRAJ Neobolshevizmi ka ndezë motorët e vet të propagandës në të gjitha partitë me epiqendër VV-në. Mu aty qendron shtabi i tyre suprem i cili i jep direktivat…

A do t’i bie tamam Vjosës çelësi Tiranës?

SHKRUAN: SEFEDIN KRASNIQI Misionares së Albinit Sa herë politikanët e regjimet e Tiranës ndiejnë rrezik, i ftojnë vasalët e Kosovës për vizitë “në shtetin amë” për t’iu hipur pak sa…

Miqt e vjetër

SHKRUAR NGA EDISON YPI Nja pesë a gjashtë nga miqtë e vjetër u ndali zemra nga Dashuria. Nja shtatë a tetëve u ra damllaja nga Bukuria. Dy a tre i…

Fatkeqesia e Shqipnisë ishte Enver Hoxha

SHKRUAN: ANTON BERISHA Fatkeqesia e Shqipnisë ishte Enver Hoxha, që tue u bâ paterice e komunisteve jugosllavë, shfrytezoi kontekstin tragjik gjeopolitik, dhe e futi popullin shqiptar ne orbiten pansllaviste komuniste.…

Horror Estetik

SHKRUAN: EDISON YPI Shqipëria është përplot me makabritete soc-realiste. Në mes të Lushnjes, për shembull, qëndron ende një tmerr skulpturor monumental; Një Myzeqare që mban përpjetë me duart lart një…