Të humbësh me sukses

SHKRUAN: EDISON YPI Llomotit sa më tepër kundër partisë. Që të jesh sa më i besueshëm, llomotitjen bëje në stilin "kush të do të rreh". Kafen pije gjithmonë me të…

NE E DIMË SA JEMI

SHKRUAN: PROF.DR. VEBI XHEMAILI O vëllezër shqiptar të Maqedonisë, që punoni dhe veproni jashtë vendlindjes, për veprën madhore që keni bërë për regjistrimin - ZOTI U BEKOFTË Ne e dimë sa…

BURRI I MADH I PAQES – ANTON ÇETTA

SHKRUAR NGA ZEQIR LUSHAJ 1. Në këtë fillim shkrimi për profesorin e nderuar Anton Çetta, nuk kam deshirë të përdor fjalën -vdekje. Anton Çetta është në mes nesh. Njerëz si…

Turpi ynë s’ka kufij!

SHKRUAN NUE UKAJ Vendimi i Komunës së Prishtinës për ta kthyer hamamin e Prishtinës në një muze kushtuar Sulltan Mehmetit II tregon një fakt të trishtë: plot shqiptarë e kanë…

Njeriu dhe ideologjia

Shkruan: Astrit Lulushi Kur merren parasysh figurat historike përgjegjëse për lëvizjet e mëdha, me ndikim, vlen të merret parasysh nëse jeta personale vërteton ose minon ideologjinë e tyre. Siç thotë…

Read more about the article DËSHMI PĒR IMZOT MARK SOPIN
Nënë Tereza e shoqëruar nga Don Mark Sopi, famullitari i Zllakuqanit dhe Don Fran Sopi, famulltar i Klinës (1982).

DËSHMI PĒR IMZOT MARK SOPIN

ANTON BERISHA - Kumtesë në Akademinë Solemne të Rivarrimit “Dhe kur këmbët tuaja do të jenë lodhur, ecni me zemër.” – ishte porosia e Papa Gjon Palit të Dytë, të…

PSIKOLOGJIA E TURMËS

SHKRUAN: XHELAL ZEJNELI Hoze Ortega y Gaset (Jose Ortega y Gasset) është më i njohuri filozof spanjoll i shekullit XX. Ka lënë pas vetes një opus tejet interesant. Me shkrimet…