Rruga

SHKRUAN: EDISON YPI Rruga që nuk kishte formën e rrugës së plumbit quhej “rrugë e shtrembër”. "Rruga e shtrembër" përfundonte në një gropë që quhej “internim” ose në një humnerë…

Kakademikët si Xhufi, Milo, Qosja…

SHKRUAN: AGRON TUFA Kakademikët si Xhufi-Milo-Qosja, gjithë enveristët, marksisto-stalinistët, maocedunistët e titistët shqiptarë të Shqipëri-Kosovës, të qendrës e periferisë nga Kuçi në Ferizaj, le ti mbajnë si nuskë këto faqe,…

JENI NË SHTËPINË TUAJ

SHKRUAN: SAIM TAHIRAJ Me ftesën e mikut tim Abas Fejzullahu, sot isha në selinë e Shoqatës Bamirëse «Nëna Terezë» në Litau (Lucern) . Aty do mbahej mbledhja përfundimtare e Këshillit…

Aristidh Kola dhe identinteti kulturor arvanitas

Shkruar nga Dorian Koçi Nacionalizmi kulturor në marrëdheniet greko-shqiptare dhe anasjelltas shfaqet dhe rishfaqet edhe në ndikimet që ka pasur në kuadër të ringjalljes së nacionalizmit në vitet 90-të në…

Turqia me Serbinë kundër shqiptarëve

SHKRUAN: GANI MEHMETAJ Turqia do ta armatosë Serbinë me drona kundër shqiptarëve të Dardanisë, njoftojnë mediet elektronike dhe të shkruara. Turqia e pati armatos edhe Maqedoninë kundër shqiptarëve etnik me…

Zavalina pi

SHKRUAN: EDISON YPI Zavalina ndodhet në mes të kurrkundit. Zavalina është fshati më i bukur i botës. Në Zavalinë mund të shkosh nga Gjinari duke zbritur, ose nga Gramshi duke…

NEXH ZIU ME MENDJEN FIRIFIFIU!

"NEXH ZIU ME MENDJEN FIRIFIFIU, NUK DALLON DOT SIMBOLET KOMBETARE NGA ATO SHTETERORE" SHKRUAN: DIBRAN GASHI Çfarë tupi Nexh Ziu. Qenka perdhos flamuri i Kosovës në një koncert në Vushtrri,…

HISTORIA ËSHTË SHKRUAR…

SHKRUAN: SEFEDIN KRASNIQI Nuk e kam ditur as imagjinuar që 20 vite më vonë, do të ndihem kaq mirë që kam udhëtuar nga Zvicëra në Gjermani për t'ia marrë një…

FEJA E TURKUT, FE E SHKOMBËTARIZIMIT

SHKRUAN: GANI MEHMETAJ Kthimi i shqiptarëve në fenë e turkut u bë me vrasje masive, me përdhunime e me dhunë. Vetëm kur e kujton fjalën islam ta kujton tmerrin se…