U FTUA NË TAKIM ZYRTAR – E ZHDUKËN DISA DITË PA GJURMË – MBRËMË U GJET I VDEKUR

21, Kor, 2019 | POLITIKA KOMBËTARE

Lajmi për vrasjen e Presidentit të Çamërisë ka tronditur opinionin publik shqiptar. Mediat vendore, duke dashur që të prodhojnë sa më shumë tekst senzacional, po japin verzione të ndryshme të ngjarjes, duke harruar misionin për informim të saktë e të drejtë, dhe për rolin që moralisht ju takon, e që ka të bëjë në radhë të parë me emancipimin e opinionit publik të një shoqërie të traumatizuar nga tranzicioni i stërgjatur politik.

SI U ZHVILLUAN NGJARJET

  1. Para një jave, z. Festim Lato është takuar zyrtarisht në një ambient tashmë të njohur për policinë holandeze me një delegacion të huaj*. Ftesa për takim i kishte ardhur pak kohë më parë.
  2. Që nga momenti kur z. Festim Lato hyn në takim e deri natën e mbrëmshme nuk dihej më asgjë për vendndodhjen e tij.
  3. Të shqetësuar me zhdukjen e Festim Latos, para tre-katër ditësh, familjarët e informojnë policinë holandeze.
  4. Dje, z. Festim Lato, President i Çamërisë, është gjetur i vrarë dhe policia holandeze është vënë në ndjekje të autorëve.

________

* për shkak se hetimet e policisë holandeze janë në vlugun më të madh dhe duke mos dashur të bëhemi pengesë e punës së tyre, për delegacionin e huaj të cekur më sipër, informacionin e siguruar e mbajmë në konfidencialitet.