1 koment te “TIRANA E PËRGJAKUR, 12 NËNTOR 1944

 1. Sa i përket 28 ose 29 Nentorit te vitit 1944, te njërës ndër ditëve më të errëta të kombit tonë, ajo ditë duhet shpallet ditë zije e Kombit Shqiptar.
  Ne vitet e 1920-eta deri më 6 Prill 1939 është zhvilluar një komunikim ndermjet diplomacive italiane dhe jugosllave dhe kohpaskohe edhe greke se si të bëhet ndarja e Shqipnisë ndërmjet ketyre shteteve! Italia duke e dite se lufta e permasave të mëdha po fillon e vendosi të e merr ne mbrojtje Shqipninë , pra ia dhuroi një protektorat prej serbogrekeve, dhe e qliroi nje pjesë të madhe te territoreve te okupuara që ishin pjesë e pavarësisë te vitit 1912. Protektorati Italian dhe Gjerman zgjati deri me 28 ose 29 Nentor te vitit 1944.
  Nese Shqipnia ështe liruar me luftën e saj pse athere shumë qytete Shqiptare të Shqipnisë iu dhuruan Jugosllavisë.
  Prishtina, Peja, Prizreni, Tetova, Gjakova etj iu dhuruan Jugoslavise me 28 ose 29 nentor te viti 1944. Komunistet “liridashes” nuk u renditën në anën e fituesit te luftës së dytë botërore e që ishin Amerika dhe Britania, por u renditën në anën e komunistëve rusoserb.
  Rusia i okupoi te gjithe shtete e saja “mike” siq ishin: Shqipnia, Polonia, Qekosllovakia, Mongolia, Rumania, Bullgaria, RSFJ, Gjermania Lindore……….etj. Shkatërrimet dhe viktimat i komunizmit ishin pasojë e terrorit qe hordhite komuniste e bënin ndaj popullatës, dhe nuk ka qenë rezultat i protektoratit Italian apo Gjerman.
  Popullata e Shqipnise e sidomos ajo ne qytetet te qlirueme pra ne Prishtine, Gjakove, Peje etj nuk kanë qene përkrahës te fashizmit italian apo gjerman por ka qenë LIRIDASHËS i vërtetë, e jo liridashes komunist.
  Shumica e popullatës nuk ka pasë informata për krimet fashiste qe bëheshin ne vendet tjera.
  Si përfundim i ketij komenti tim ështe se 28 nentori i PD-së ose 29 nëntori i PS-së duhet të shenohet si një ndër ditët më të errëta , në të cilën ditë Shqipnia u okupua prej hordhive dhe egërsirave komuniste, i cili zgjati deri me 1991. Pasojat e kësaj dite ende i paguajm si komb……

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.