Që ILIRET DARDAN të braktisin vendin e tyre, duhet me çdo kusht dhe me çdo mënyrë, t’ua nxijmë jetën!

SHKRUAR NGA VASO ÇUBRILLOVIQ, akademik serb, pjesmarrës në atentatin kundër Franc Ferdinandit, trashëgimtarit të fronit austrohungarez

«Ne serbët nuk kemi armiq më të mëdhenj se shqiptarët dhe nëse duhet të ngremë kokën tonë, duhet të ulim kokën e tyre, nëse duhet të ndjehemi gjërë në territore, duhet të ngushtojmë hapësirat e tyre, nëse duhet të na dojë bota, duhet të bëjmë çmos që bota të urrejë ata.

Që ILIRET DARDAN të braktisin vendin e tyre, duhet me çdo kusht dhe me çdo mënyrë, t’ua nxijmë jetën!

Të arrijmë deri këtu, së pari duhet t’ua mohojmë origjinën ilire, epirote, dardane dhe t’ua vrasim krenarinë ilire, t’ua shkatërrojmë vatrat dhe t’ua ngatërrojmë emrat, t’ua njollosim emblemat dhe që t’ua fshijme simbolet e lashta ilire, duhet domosdoshmerisht, t’i bejmë ata që të bjerrin gjuhën dhe zakonet e tyre, njëkohesisht t’ua rrëmbejmë gjithçka që kanë të lashtë ILIRE ta përvetsojmë ne.

Shqiptarët duhet t’i lëmë pa miq rreth e rrotull, derisa ata të urrejnë dhe mosdurojnë njëri-tjetrin e perfundimisht të mohojnë vetveten! Të finalizohet kjo platformë duhet domosdoshmërisht, që antishqiptarizmi të jetë filozofia dhe deviza e vetme e shtetit tonë!

Mos harroni se mosqenia e Shqiptarëve është vet ekzistenca e kombit Serb.”

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top