MJERIMI INTELEKTUAL

7, Pri, 2020 | POLITIKA KOMBËTARE

SHKRUAN: PAL SHTUFI

Ka një kohë që kundërshtarët politik janë të shqetësuar për «rënien» e LDK-së ose për «ndarjen» e saj! Me ta lujtë trunin shqetësimi i tyne! Në këtë «shqetësim» marrin pjesë edhe disa intelektualë, të cilët, duke i thurur oda Albinit, nuk harrojnë të deklarohen se janë «neutralë» dhe «apartiakë» Ndërsa, ajo që ta kallë datën fare, këta inelektualë, LDK-së po ia masin temperaturën me termometer të VV dhe burimet kredibile për gjendjen në LDK e kanë Fejsbukun. Nejse, një e qeshur na lejohet tani.

RELIGJIONI I LDK-SË

Kauza e kreut të LDK-së, AMERIKA, le që është e drejtë, por ajo është religjion për anëtarëisnë e LDK-së. Mbi atë nuk shkel njeri në LDK. Dhe, çka është më interesant, sapo përmendet ky emër i bekuar, Amerika, të gjitha argumentet tjera bien, sepse Amerika është kryeargumenti – është fryma. Tani dikush edhe mund të thotë se kjo është keq, ok, por unë ju them se KJO ËSHTË GJENDJA dhe kështu ka per të ngelur edhe disa dekada. Vetëm ata që dëshirojnë zhbërjen e LDK-së, mund ta mendojnë këtë parti pa USA përbri.

PATHYESHMËRIA E BUTË

Fakti tjetër, të cilin nuk po e shohin intelektualët e Albinit, është pathyeshmëria e butë e LDK-së. Të gjithë kanë ëndërruar se do ta thyejnë LDK-në, sikur tani që po sheh ëndërra VV, por jo, ata nuk bien. Pa zhurmë rezistojnë. E kanë të trashëguar këtë virtyt. Pastaj, e kanë mënyrën e vetë të komunikimit brendapërbrenda tyre. Është fantastike, askush nuk e ka si ata. Është kod i tyre. LDK nuk e ka NJË njeri që rrah tavolinën, si tek partitë tjera, ku shefi është partia, por kanë një KUVEND që di të funksionojë perfekt dhe të gjithë pastaj i binden atij. Intelektualët e mbaruar pas Albinit dhe pas llajkave me tufë, mund të mos pajtohen me vendimet e Kuvendit, por unë po ju them se ai ashtu funksion, jo në harmoni, por në kundërshtim me dëshirat e kundërshtarëve politik.

KALANË NGA BRENDA…

Idea që përmes Vjoses ose dy-tre deputetëve që ishin kundër mocionit, me përça LDK-në ose “marrëja e kalasë nga brenda” – është Kinderspiel. Dëshmitë i kemi ende të freskëta: Nexhat Daci dhe Shpend Ahmeti&co, edhe pse këta të fundit ishin ajka intelektuale e VV, por kur dolën ata, të gjithë menduam se mbaroi VV. Jo, jo, VV ka Albin aty, ashtu siç ka LDK Brahim në LDK. Ndëkaq, Albin e Brahim do të ketë gjithmonë në këto parti, prandaj fitues janë vetëm ata që rrinë aty, n’Shpi.

KODI I LDK-së

Kush do me arritë diçka politikisht në këtë Kosovë, duhet ta pranojë kodin e funksionimit të LDK-së. Ata që nuk e pranojnë, e sorrollasin vendin kotnasekoti! LDK është baza e shtetit dhe kjo që them nuk është frazë marketingu, por një realitet çdo ditë i jetuar, tani e 30 vjet. Nëse rastësisht, ju të VV, nuk e besoni këtë fakt, pyesni PDK-në. Edhe ju të PDK-së, nëse rastësisht keni harruar…, shiheni VV si qëndron pezull sot!

Megjithatë, ne, urtia rugoviane, ju duam kështu siç jeni, sepse jeni pjesë e kombit tonë. Gabimet na dallojnë, por përgjegjësitë i kemi bashkë.