Ambasadori i Mretërisë së Bashkuar, z. Ruairí O’Connell

Korrupcioni i papranueshëm – të mbrohen dëshmitarët

Shkëlqesia e Tij, Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Republikën e Kosovës, Ruairí O’Connell

Korrupsioni në formë të ikjes së tatimit është problem për Kosovën. Akuzat sonte në emisionin ‘Jeta në Kosovë’ janë shqetësuese. Ato meritojnë trajtim serioz nga organet kompetente dhe hetim profesional dhe të paanshëm. Ndërsa, informatorët e dyshimeve të arsyeshme për veprime kundërligjore, duhet të mbrohen plotësisht, në mënyrë që të inkurajohen edhe informatorët tjerë të bashkëpunojnë me drejtësinë. Informatorët e veprimeve të kundërligjshme janë heronjët e ri për të cilët ka aq shumë nevojë Kosova.

Corruption in the form of tax evasion is a problem for Kosovo. Tonight’s allegations in the programme ‘Jeta në Kosovë’ are worrying. They deserve serious treatment from the relevant authorities, and a professional and unbiased investigation. In addition, the whistleblowers must be fully protected, to encourage other whistleblowers to come forward and cooperate with the authorities. The whistleblowers are the new heros, of which Kosovo has great need.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top