KONSERVATORËT EUROPIANË KËRKOJNË LARGIMIN E EDI RAMËS

Vjen edhe reagimi i fortë ikonservatorëve dhe reformatorëve europianë në Parlamentin Europian, të cilët kërkojnë largimin e Ramës për ti hapur rrugën një qeverie të re që të zgjidhë krizën politike dhe ti japë fund skandaleve.

Aleanca e Konservatorëve dhe Reformistëve në Europë (ACRE), e cila është dhe grupi i tretë më i madh në Parlamentin Europian, ka treguar se mbështet kërkesat e opozitës në Shqipëri.

Sipas kësaj aleance, një qeveri e re mund të garantojë fundin e ngërçit politik dhe të rifitojë besimin e qytetarëve shqiptarë.

“Në dritën e instabilitetit politik në rritje krizës qeveritare dhe listës së gjatë të skandaleve që janë bërë publik së fundmi, ACRE beson se vetëm një qeveri e re, e krijuar mbi një platformë të berë politike, mund të garantojë fundin e këtij ngërçi politik dhe të rifitojë besimin e qytetarëve shqiptarë në proceset demokratike integruese europiane dhe sundimin e ligjit në vend”- thuhet në deklaratën e ACRE, ku bën pjesë edhe Partia Konservatore në pushtet e Britanisë së Madhe.

ACRE mbështet bashkimin e Partisë Republikane me koalicionin opozitar dhe thotë se e nxit atë të marrë hapa konkretë për të luftuar korrupsionin qeveritar dhe për të garantuar zgjedhje të lira e të ndershme, në përputhje me standardet më të larta ndërkombëtare.

Aleanca e Konservatorëve dhe Reformistëve, një grupim i qendrës së djathtë shprehet se shqetësimi në rritje për zhvillimet e fundit në Shqipëri ka të bëjë me korrupsionin e qeverisë aktuale.

***

European Conservatives and European reformers seek the removal of Rama to pave the way for a new government to resolve the political crisis and end the scandals.
The Alliance of Conservatives and Reformists in Europe (ACRE), which is the third largest group in the European Parliament, has shown that it supports the opposition demands in Albania.

According to this alliance, a new government can guarantee the end of the political stalemate and regain the trust of Albanian citizens.

“In light of the growing political instability of the government crisis and the long list of scandals that have recently become public, ACRE believes that only a new government created on a political platform can guarantee the end of this political stalemate and to regain the confidence of Albanian citizens in democratic European integration processes and the rule of law in the country, “reads ACRE’s statement, including the UK’s ruling Conservative Party.

ACRE supports the Republican Party’s unification with the opposition coalition and says it encourages it to take concrete steps to fight government corruption and guarantee free and fair elections in line with the highest international standards.

The Alliance of Conservatives and Reformists, a center-right group, says the growing concern for recent developments in Albania has to do with the corruption of the current government.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top