Fillon pastrimi i armatës turke nga oficerët shqiptarë

16, Kor, 2016 | POLITIKA NDËRKOMBËTARE

Pas grushtshtetit të pasuksesshëm ushtarak në Turqi, shqiptarët nga vendi i ngjarjes raportojnë se atje ka filluar procesi i burgosjeve dhe diferencimit në radhët e ushtrisë turke. Në shënjestër janë vënë oficerët me prejardhje etnike jo-selxhuke, para së gjithash oficerët me prejardhje shqiptare, të cilëve ju vihet si barrë e madhe, të qenit Kemalist dhe mbrojtës të sekularizmit.

Përderisa në Maqedoni, Kosovë e Shqipëri ka filluar festa për shpëtimin e Erdoganit nga përmbysja, për fatin e oficerëve shqiptarë në armatën turke nuk po brengoset askush. Lajmet rrënqethëse për terrorin ndaj tyre dhe për kurdisjen e puçit ushtarak e kanë dhënë edhe deputeti Deniz Baykal dhe disa Parti të vogla në Republikën e Turqisë.