DEKLARATË PËR SHTYP MBI INCIDENTIN E NDODHUR GJATË NDESHJES SKËNDERBEU-PARTIZANI

18.08.2018 – FEDERATA SHQIPTARE E FUTBOLLIT

Federata Shqiptare e Futbollit ka ndjekur me shumë vëmendje dhe shqetësim incidentin e ndodhur në Korçë gjatë ndeshjes hapëse të kampionatit.

Për çdo moment aparati drejtues ka qenë në kontakt të vazhdueshem me zyrtarët e ndeshjes për të risjellë në stabilitet situatën e agravuar mes tifozerive. Për fatin e mirë situata u rikthye në normalitetin që duhet por karshi një episodi të tillë FSHF nuk mund të qëndrojë kurrsesi indiferente. Organizimi dhe mbarëvajtja e garës mbetet prioritet absolut i saj.

Incidenti në stadiumin e Korçës duhet të jetë një moment emergjent reflektimi përsa i përket sigurisë në stadiume dhe prezencës së policisë së shtetit në to. Tensioni i prodhuar në Korçë nuk mund të përligjë në asnjë moment amendime ligjore të parakohëshme dhe që lëkundin sigurinë publike në stadiume.

Një ngjarje e tillë dëshmoi pikërisht që për një çështje të tillë kërkohet një reflektim i menjëhershëm institucional.
Nga ana tjetër FSHF kërkon të risjellë për të disatën herë në vëmendje të klubeve, rritjen e komunikimit të tyre me tifozeritë përkatëse, sensibilizimin e vazhdueshëm me grupimet e tifozerive për të garantuar më shumë stabilitet dhe për të shmangur sa më shumë momente të tilla agravuese dhe jashtë kontrollit në shkallët e stadiumit. Pjesa komunikuese me tifozeritë e tyre, është dhe duhet të mbetet një nga prioritetet e domosdoshme.

Për incidentin në Korçë gjithçka do të analizohet me detaje referuar raporteve nga zyrtarët e ndeshjes për ti kaluar më pas edhe pranë komisioneve përkatëse për shqyrtim dhe vendimarrje.

FSHF do të qendrojë në kontakte të vazhdueshme me autoritetet përkatëse të rendit dhe me klubet për ti dhënë një zgjidhje garantuese këtij problemi, me gjithë barrierën ligjore që imponoi një situatë të tillë!

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top