BISEDIME DHE NEGOCIATA PA FUND… PSE ?

SHKRUAN: SEFEDIN KRASNIQI, KOORDINATOR I SEKRETARIATIT TË BALLIT KOMBËTAR DEMOKRAT NË MËRGIM

Cila është semantika e këtyre bisedimeve ku shqiptarët marrin pjesë me të gjithë, por më së paku bisedojnë mes vete.

Bisedimet : Greqi – Shqipëri

Shqiptarët e Shqipërisë Londineze bisedojnë me grekët për problemet e « pazgjidhua » nga e kaluara. Plot 73 vjet pas mbarimit të LDB, grekëve u doli gjumi të bisedojnë me shqiptarët gjoja për ti përgatitur për BE. Por, bisedimet i kanë me hile në çdo fushë të jetës, në secilën temë nxjerrin avantazhe per vete. Kuptohet, edhe shqiptarëve u japin ndonjë asht dhe mu për ketë, bisedimet mbahen sekrete. Shqiptaët krejt çka kuptojnë i marin nga mediat greke.
Derisa, grekët luftojnë edhe për eshtra kafshësh, shqiptarët asnjë fjalë për Çamërinë !

Bisedimet : Kosovë – Serbi

Shqiptarët e Kosovës apo kosovarët, të përfaqësuar nga Hashim Thaçi, pas luftës çlirimtare dhe ri-shpalljes së Pavarësisë në vitin 2008, kanë nis bisedime maratonike që askush nuk e di kur do të përfundojnë. Këto bisedime, u nisen si teknike, por tash kanë humbur çdo kuptim, sepse asnjë marrëveshje e arritur nuk është realizuar. Prandaj, lehtë kuptohet se Serbia ka hy në këto biseda vetëm sa për të fituar kohë dhe benefite nga BE.

Bisedimet : Greqi – Maqedoni

Kur shqiptarët filluan sedopak ta marrin veten, në këtë vend, doli mbi sipërfaqe deshira e grekëve që t’i fillojnë bisedimet për gjetjen e një emri të pranueshëm për dy palët. Ky intereseim nuk është asgjë tjetër vetëm frika e Greqisë nga forcimi i shqiptarëve në Maqedoni, pas rënjes së Gruevskit. Edhe në këto bisedime marrin pjsë vetëm maqedonët. Shqiptarët konsiderohen qytatarë të rendit të dytë. As gjuha shqipe s’kalon, sepse votimin e Sobranjes nuk e nënshkruan kryetari !

Bisedimet : Shqipëri – Kosovë

Asgjë e re ! Pas një tentimi të hapjes së kufirit (Shqipëri-Kosovë) në fillim të këtij viti (2018), doli personalisht, ai i cili kishte lajmëruar këtë hapje, Pandeli Majko, dhe tha që qarqet ekonomike (biznesmenet) nuk po lejojnë. Rrenë e kulluar ! Pse nuk tregoi drejtë që BE nuk po lejon.
Për të kamufluar gjërat, janë mbajtur dy takime të qeverive sa për t’i cakërruar gotat.

BE – Greqi

Pas kollapsit ekonomik dhe shpetimit të Greqisë nga bankrotimi, BE ia ka besuar rolin e ruajtësit të paqes në Ballkan me bisedime maratonike. Krejt qëllimi është të sundohen dhe përçahen e ndahen shqiptarët, ngase ekziston frikë e madhe nga ndonjë bashkim i mundshëm i tyre. Bashimi i shqiptarëve prish balancat gjeostrategjike, ndoshta më shumë se vetë krijimi i Izraelit në Lindjen e Afërt.

Semanitika e këtyre bisedimeve është që shqiptarët, me çdo kusht, të mbesin të ndarë. Vetëm formimi i një Parti Nacionaliste Shqiptare në të gjitha trojet shqiptare do të bënte punë, sepse partitë e majta, vetëm për ta ruajtur pushtetin janë në gjendje të falin gjithçka kombëtare, siç kanë bërë tash e njëqind vjet.

Pas mbarimit të bisedimeve, BE, pasi t’ua ngul të gjitha trojeve shqiptare kungjat, do të propozojë një UNION Ballkanik. Nisma ka filluar tashmë…

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *