BETIMI I FAZLI GREIÇEVCIT PARA VDEKJES NE BURG!

SHKRUAR NGA RIZA GREIÇEVCI

Shkele i thanë, me këmbë Flamurin!
P’shtyje i thanë, me gojë Flamurin!
Shaje i thanë, me nanë Flamurin!
Në daç jetën me ta falë,
Tregoj shokët, fis e farë!

S’i verboj sytë e mi!
S’ia shëmtoj këtë bukuri!
Dua Flamurit gjak me i dhanë!
E kam babë, e kam si nanë!
Dua Flamurit me i dhanë jetë!
Për Flamurin due me vdekë!
Dhe Flamurin e puth n’ballë:
Unë pa Ty s’jam shqiptar!
Kështu ka thanë Fazliu rrufe ,
E dha jetën si me le.
Mbylli sytë, me faqe t’bardhë,
N’atë çast, shpirti i ka dalë!

DËSHMI E DOKTOR ALI SOKOLIT

17 gusht 1964

UDB-ja, krah shqipfolësve,  i thanë Dr. Ali Sokolit:“Ka vdekur nga veremi!  O nënshkruaje vdekjen e tij, o do të pësosh kështu edhe ti!”

Dr. Sokoli: “Ju e vratë mësuesin Fazli!  Për të gjallë s’e nënshkruaj krimin!”

 


 

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top