VRASJEN E FESTIM LATOS E KRYEN PJESETARET E ORGANIZATES PER ÇLIRIMIN E PALESTINES

22, Kor, 2019 | POLITIKA KOMBËTARE

A u vra Presidenti i Republikes se Çamerise Festim Lato nga pjesetaret e Organizates per Çlirimin e Palestines?

Kjo eshte pyetja ne te cilen shqiptaret presin pergjigjen zyrtare nga autoritetet holandeze. Te tjerat pyetje dhe pergjigje jane dytesore, sepse asnje shtet ne rruzullin tokesor nuk eshte krijuar me lutje ne kisha, sinagoga e xhamia.

Shtetit, perpos gjakut per liri, duhet dhuruar djersen e ballit dhe parane, sepse pa to nuk behet dot. 

Sipas informacioneve jozyrtare, Presidenti i Çamerise, z. Festim Lato ishte ftuar ne nje takim ku ate e prisnin zyrtare nga Organizata per Çlirimin e Palestines. Qe nga momenti kur ai ka hyre ne takim dhe deri ne momentin kur eshte gjetur i vrare, me Festim Laton nuk ka mundur te kontaktoje me askush. Andaj, pyetja qe shtrojme me siper i drejtohet organeve shteterore te Mbreterise se Holandes, qe sa me pare te jete e mundur te dale me sqarim zyrtar rreth vrasjes se Presidentit te Çamerise, z. Festim Lato.

I kujtojme lexuesit te Informatorit Lidhja e Prizrenit, se Organizata per Çlirimin e Palestines, ne historikun e saj ka kryer nje mori vrasjesh politike qe jane cilesuar akte terrori me karakter nderkombetar. Ajo, tek pas nje marreveshje nderkombetare eshte hequr nga lista e organizatave qe mbeshtesin terrorizmin, duke u rikthyer sipas te gjitha gjasave, ne rastin e Festim Latos, me fytyren e saj te vertete para opinionit nderkombetar.