VARREZAT MASIVE NË SIJENICË DHE HESHTJA E POLITIKËS

SHKRUAN: DR. SALIH KRASNIQI

PËR PROF.DR. ARSIM GERXHALIUN

A KA MUNDËSI TË HULUMTOHET KY VARR MASIV PËR TË ZHDUKURIT NË LUFTËN E FUNDIT NË KOSOVË.

EKZISTON NJË DOKUMENT KU THUHET SE 20 AUTOBUS ME SHQIPTAR TË KOSOVËS JANË VARROSUR NË NJË VARR MASIV NË SHTAVLE TË PESHTERIT – XEHERORE E THËNGJILLIT.

Kosova për Sanxhakun – Kosovo za Sandzak- Kosovo for Sanjak

26 Mars

(Përkthim) Një profil në emër të Sjeniçke novine , shkruan se në vendin e ashtuquajtur Shtavle në Peshter, aty ku nxirret thëngjill, thuhet se ekziston nji varr masiv me shqiptar të vrarë. Siq thuhet, aty janë sjellë 20 autobus me shqiptar të Kosovës, të cilët janë vrarë dhe hudhur dhe mbuluar. Mandej thuhet se i dinë dëshmitarët të cilët edhe kanë deshmuar për këtë varr masiv. Në këtë profil, Fare Cemomovic, përmend dëshmitarët Mesko Turkoviqin dhe babain e tij i cili paska qenë dëshmitarë së bashku me tre kolegë të tij.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top