1 koment te “VAPORRI “BEOGRAD” TRANSPORTOI TRUPIN E AVNIUT PËR NË VLORË

 1. Shkrimi mbi Pri ncin Progon të Arbërit nuk sjell ndonjë gje të re për njohje historike… këto janë hipoteza të ngritura nga disa të dhëna sekondare dekumentare..

  Progoni i Arbërit e kishte emrin Gjon-Gon dhe ishte i biri i Andreas princit të Albanve të Epirit ilirik

  Nuk ka asnjë dekument që Kruja ishte qendër e kësaj principate

  Këta princer nuk kishin lidhje gjaku aspak me deren Komneno të bizantit as me derën sllave siç njihen mja hipoteza..

  Emrin Komnena ata e mbanin se ishin nga qyteti Komnena- rrënojat e të cilit gjenden pran fshatit Koniat në veri të Lushnjes.

  Princërit re Albanve ishin të derës Arianiti dhe kishin disa qendra të njohura si Komnena, Balaidea, Gllavenica, Çërnica , Priska dhe Kononvili.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.