Tryeza e Opozitës Shqiptare

29, Shk, 2016 | POLITIKA KOMBËTARE

Artur Roshi, kreu i Ballit Kombëtar Demokrat sot në tryezën e Opozitës Shqiptare kryesuar nga z.Basha

Raporton, Edi Belishova

Tryeza e opozitës synon dekriminalizimin e politikës shqiptare dhe hapjen e perspektivës reale të zhvillimit të hovshëm ekonomik, të çliruar nga plaçka komuniste ndaj qytetarëve dhe humnera ideologjike e kooperativës socialiste të kryeministrit.

Në startin e kësaj tryeze të ftuar nga kreu i Partisë Demokratike, z. Lulzim Basha, u vendos:

  • Institucionalizimi i Tryezës së Opozitës Shqiptare me takime periodike.
  • Unifikimi i energjive opozitare për dekriminalizimin e politikës.
  • Garantimi i një procesi zgjedhor, të lirë dhe të drejtë për çdo subjekt garues.
“Aleanca e krimit ka sot përballë një aleancë qeveritare që vjen duke u zgjeruar dhe që e ka theksuar dhe e thekson dekriminalizimin si prioriteti nr 1. Prioritetin absolut të Shqipërisë dhe shqiptarëve. Prioritetin e të gjithë prioriteteve. Të ndjekur nga prioriteti tjetër ai i zgjedhjeve të lira e të ndershme ku sot opozita shqiptare, faktori opozitar i përbërë nga të gjithë partitë politike të opozitës, formalisht dhe që presin të jenë pjesë e këtij koalicioni. Jemi në proces dialogu të hapur. Jam i bindur se partitë e tjera që e shohin veten në opozitë me regjimin kleptokrat të Edi Ramës dhe Ilir Metës po vijnë dhe do vijnë në gjirin tonë. Koalicioni opozitar ka marrë sot një detyrë shumë të vështirë, në një 1997 pa plumba, në një Shqipëri të zotëruar nga krimi jashtë dhe brenda parlamentit. Bashkëndajmë vendosmërinë tonë për të çliruar Shqipërinë nga një regjim kleptokrat”, tha Basha.