Arbern Llalla me Kosta Kazaqi në Prishtinë

Tragjedia e shqiptarëve të Greqisë dhe dy foto

Nga Arben Llalla

Në foto me dy shqiptarë, njëri ortodoks e tjetri mysliman. Familja e Kosta Kazaqit u shpërngul nga Ibrik Tepe-Turqi për në Greqi më 1923 si popullsi e shkëmbyeshme, pra si grek, ndërsa familja e Tayfun Kaçan u shpërngul nga Gumenica e Çamërisë si turk më 1923.

Që të dy këta zotërinj janë me rrënjë shqiptare, njëri ortodoks e tjetri mysliman. Politika dashakeqëse e viteve 1923 i shkëmbeu dy vëllezërit, njërin si grek e tjetrin si turk, por ne ruajmë lidhjet tona shqiptare të gjakut, gjuhës dhe zakoneve, pavarësisht se ku jetojmë në Greqi, Turqi e kudo në botë.

Kosta Kazaqi prej 40 vitesh kontribuon për çështjen e shqiptarëve në Greqi, ashtu si dhe Tayfun Kaçan kuntribuon për shqiptarët e Çamërisë në Turqi.

Projektet tona vazhdojnë me befasira të tjera, me mësimin e gjuhës shqipe, kurset që kemi hapur prej disa vitesh, kuptohet duhet punuar pa bërë fjalë, blla, blla…

Arben Llalla me Tayfun Kaçan në Tetovë
Arben Llalla me Tayfun Kaçan në Tetovë
Arbern Llalla me Kosta Kazaqi në Prishtinë
Arbern Llalla me Kosta Kazaqi në Prishtinë

1 thought on “Tragjedia e shqiptarëve të Greqisë dhe dy foto”

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top