IK NGA KURVIZMI KOMUNIST, ENFERRO - TITISR

IK NGA KURVIZMI KOMUNIST, ENFERRO - TITIST

TITIZMI DHE ENVERIZMI JANË NJË BAJGË E NDARË PËRGJYSMË

SHKRUAN ARBËR GASHI, Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit Koordinator të Ballit për Shqipërinë etnike

Faktet dhe argumentet shkencore janë “kokëforta” e të pathyeshme! Ato nuk mund të hidhen poshtë me propagandë partiake komuniste, fshehje të realitetit, kamuflim, gënjeshtër dhe përpjekje për të inicuar ripërsëritjen e revolucionit komunist.

Ndryshimi pozitiv në shoqërinë shqiptare është i lidhur ngusht me njohjen e së vërtetës si vlerë dhe synim. Njohja e mundëson vlerësimin objektiv, sepse ajo i hedhë në shportën e mbetjeve paragjykimet, supozimet dhe dyshimet. Rruga jonë drejt lirisë dhe bashkimit kombëtar trasohet përmes gatishmërisë së ballafaqimit me realitetin objektiv. Prandaj, Balli Kombëtar Demokrat kërkon nga Republika e Shqipërisë dhe Republika e Kosovës, që:

 1. të dënojnë zyrtarisht krimet dhe gjenocidin e regjimit komunist në të gjitha trojet etnike shqiptare në Gadishullin Ilirik.
 2. të anulohen dhe të tërhiqen dekoratat e regjimit sllavokomunist të Enver Hoxhës për kriminelët e luftës, si:
  Aleksandër Rankoviq, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. I.
  Milladin Popoviq, i dekoruar me Urdhërin e “Flamurit” dhe “Medaljen e Kujtimit”
  Gjeneral Major Svetozar Vukmanoviq-Tempo, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. II. dhe “Medaljen e Kujtimit”
  Gjenerali Ivan Millutinoviq, i dekoruar me Urdhërin “Hero Kombëtar”
  Ivo Llolla Ribar, i dekoruar me Urdhërin “Hero Kombëtar”
  Ivan Ribar, i dekoruar me Urdhërin e “Flamurit”
  Eduard Kardel, i dekoruar me Urdhërin e “Flamurit”
  Bllazho Jovanoviq, i dekoruar me Urdhërin e “Flamurit”
  Radovan Zogoviq, i dekoruar me Urdhërin e “Flamurit”
  Dushan Mugosha, i dekoruar me Urdhërin e “Flamurit” dhe “Medaljen e Kujtimit”
  Gjeneral lt. Arso Jovanoviq, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. I.
  Millovan Gjillas, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. I.
  Gjeneral lt. Peko Dapçeviq, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. I.
  Koloneli Velimir Stojniq, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. I.
  Majori Konstandin Ivanov, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. I.
  Gjenerali Velimir Terziq, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. II.
  Koloneli Vojo Todoroviq, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. II., me Urdhërin e “Trimërisë” dhe me “Medaljen e Kujtimit”
  Fadil Hoxha, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. II., dhe me “Medaljen e Kujtimit”
  Nënkoloneli Mijat Vuletiq, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. II.
  Majori Savo Stonoj, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. II.
  Togeri Vlladimir Turin, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. II.
  Vaso Strugar, i dekoruar me Urdhërin e “Trimërisë”
  Mishel Popoviq, i dekoruar me Urdhërin e “Trimërisë”
  Kapiten Niazi Dizdareviq, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. III.
  Mehmet Hoxha, i dekoruar me Urdhërin “Medalja e Kujtimit”
  Elhami Nimani, i dekoruar me Urdhërin “Medalja e Kujtimit”
  Xhavit Nimani, i dekoruar me Urdhërin “Medalja e Kujtimit”
  Safete Nimani, e dekoruar me Urdhërin “Medalja e Kujtimit”
  Xhevdet Doda, i dekoruar me Urdhërin e “Trimërisë”
  Ymer Pula, i dekoruar me Urdhërin “Medalja e Kujtimit”
  Hajdar Dushi, i dekoruar me Urdhërin e “Trimërisë”
  Emin Duraku, i dekoruar me Urdhërin e “Trimërisë”
  Bije Vokshi, e dekoruar me Urdhërin e “Trimërisë”
  Xhafer Vokshi, i dekoruar me Urdhërin e “Trimërisë”
  Ramiz Sadiku, i dekoruar me Urdhërin “Hero Kombëtar”
  Majori Teodor Tomishek, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. III.
  Viktor Kobol, i dekoruar me Urdhërin “Ylli Partizan”, kl. III.
 3. të inicojnë procesin e dekomunistizimit të shoqërisë shqiptare me shtrirje etnike

Nga partitë politike, shoqatat, klubet letrare, sportistët, artistët, mësimdhënësit dhe shoqëria civile shqiptare në trojet etnike; Balli Kombëtar Demokrat kërkon që të distancohemi kudo nga mbetjet e sistemit komunist, nga veprat tradhtare të klikës komuniste, nga hyjnizimi i rrejshëm i veprës së komunistëve, nga shërbëtorët e sotëm të komunizmit dhe nga të gjithë ata ose ato që provojnë të rehabilitojnë gjenocidin komunist dhe të legalizojnë sundimin e komunistëve për interesa të vëllazërisë ideologjike pansllaviste.

3 komente te “TITIZMI DHE ENVERIZMI JANË NJË BAJGË E NDARË PËRGJYSMË

 1. Ske asnje komenta nga Pollsia e Shqiperis, sepse 75% e tyre vazhdojne te jene komunista qe nga ka lideret ish komunista ose femijet e tyre po udheheqin ate vend per 73 vjet. Tung

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

error: E drejta e autorësisë i përket autorëve! Ju lutemi për mirëkuptim.