3 komente te “SI U KONVERTUAN SHQIPTARËT NË MYSLIMAN?

  1. MENDIMI IM ESHTE SE NGA EMRIMI QE I VEN GJAMIJAVE TE BEN TE BESOSH, PERSHEMBULL PERSE NUK E EMROJN ME EMRA HOGJALLARESH SHQIPTAR

  2. Kështjellarët e Shkodrës nuk epeshin. Më vonë qyteti dorëzohet sipas një traktati midis Venedikut dhe sulltanit. Banorët e qytetit largohen drejt Italisë, dhe në vend të tyre sulltani e popullon qytetin me turko-arabë të ardhur nga Anadolli, Afrika Veriore dhe Azia Qendrore.

    Ky shkrim duket i pasakte qe ne pamje te pare. Nese qyteti do te popullohej me turko-arabe nga Anadolli, sot ne Shkoder do te ndihej prania e nje race tjeter nga ajo shqiptare, pasi turko-arabet jane te ngjashem me evgjitet (egjiptianet) dhe do t’i kishin lene gjenet edhe ne ditet e sotme. Ky “konstatim”, sipas meje, e ben te pabesueshme te gjithe artikullin.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.