Si u bëra fashiste

30, Nën, 2016 | HISTORIA

Nexhmije Xhuglini, e veja e satrapit me damkë, shërbëtorit të PKJ-së, atij që dekoroi Rankoviqin e shumë -viq-a tjerë, Enver Hoxha, pas publikimit të dokumentit që vërtetoi anëtarësimin e saj në Partinë Fashiste, për opinionin shqiptar pati dhënë këtë arsyetim:

“Në periudhën që bën fjalë dokumenti unë kisha mbaruar provimet e maturës dhe më duhej të përgatisja dokumentet për emërimin si mësuese.

Për këtë arsye, mund të më jetë dashur ky vërtetim. Por unë nuk kam firmosur asnjë dokument anëtarësimi në Rininë Fashiste dhe aq më tepër në Partinë Fashiste.”

Këtë deklaratë të “shoqes” komuniste dhe “zonjës” fashiste Nexhmije Xhuglini-Popoviq-Hoxha, me një dokument të publikuar nga arkivat, e hodhi menjëherë poshtë historiani Kastriot Dervishi.

NEXHMIJE XHUGLINI

Foto e vitit 1943 diku ne malet e Shqiperise. Personi mbi kale eshte Miladin Popoviçi ndersa vajza qe mban kalin eshte nje partizane shqiptare, quhej Fatime Ruli. Vini re me kujdes arrogancen dhe kapadaillekun e te tre burrave, mbi kale e ne kembe, dhe vereni mimiken e vajzes. Nje foto qe te le nje shije te hidhur. Per ata qe nuk e njohin historine e Shqiperise, pak a shume, Miladin Popoviçi ishte komunist jugosllav me influence shume te forte ne kreun e partise komuniste shqiptare dhe qe historia post komuniste e njeh si nje nga themeluesit jugosllave te partise komuniste shqiptare.

Foto e vitit 1943 diku ne malet e Shqiperise. Personi mbi kale eshte Miladin Popoviçi ndersa vajza qe mban kalin eshte nje partizane shqiptare, quhej Fatime Ruli. Vini re me kujdes arrogancen dhe kapadaillekun e te tre burrave, mbi kale e ne kembe, dhe vereni mimiken e vajzes. Nje foto qe te le nje shije te hidhur. Per ata qe nuk e njohin historine e Shqiperise, pak a shume, Miladin Popoviçi ishte komunist jugosllav me influence shume te forte ne kreun e partise komuniste shqiptare dhe qe historia post komuniste e njeh si nje nga themeluesit jugosllave te partise komuniste shqiptare.