SHQIPTARËT

Mit’hat Bej Frashëri

Pa kërkuar tepër larg në historinë e lashtë emrat e shkëlqyer te Pirros, Teutës, Filipit, Shpatës, Aranitit dhe Skenderbeut, pa hyrë në disertacionet mbi Aleksandrin e Madh dhe perandorët romak Decua Claudus, Aurelianus, Probus, Galerius, Constantinus, Licinus, Marcianus, Leo, të gjithë me origjinë nga krahinat atëherë të banuara nga ILIRET, që do të thotë se janë nga një race prej edhe nga rrjedhin shqiptarët e sotëm…

Nese feja ka mundur të qëndroj që nga Krishterizmi tek Muhamedanizmi dhe nga Katolicizmi tek skizma greke, është një gjë që mbetet e pandryshuar tek ky popull, është pasioni i pavarësisë e i lavdisë. Është dallimi kryesor i karakterit, burimi i heroizmit… Në të gjitha kohërat Shqipëria ka qenë vendi klasik i heronjëve… Homeri ka gjetur Hakilin, Greqia Aleksandrin e Madh, Papa Eugjeni VIV Skenderbeun…

Shqiperia ka qenë hambari ku grekët, romakët, bizantët e turqit kanë marrë lëndë njerëzore njëri pas tjetrit.

https://youtu.be/QfEolzANqcM

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top