SHQIPËRIA, KROACIA DHE MALI I ZI KËRKOJNË TAKIM ME PRESIDENTIN TRUMP

10, Shk, 2017 | POLITIKA KOMBËTARE

Tre ministrat e Jashtëm të rajonit, ai i Shqipërisë, Kroacisë dhe Malit të Zi i kërkojnë administratës së re amerikane një takim të përbashkët me administratën e re Trump.

Të tre ministrat, Ditmir Bushati, Davor Ivo Stier dhe Sërgjan Darmanoviç janë mbledhur në një takim trelateral në Kroaci, ku njëzëri kërkojnë takim me sekretarin amerikan të shtetit, Rex Tilerson.

Qëllimi i kësaj kërkese janë sfidat e sigurisë, marrëdhënia me Rusinë, anëtarësimi i Malit të Zi në NATO si dhe situata në rajon.