1 koment te “Shkrirja e dialekteve të shqipes

  1. Edhe ky mendimtar, që mbahet si ma i dituri i toskëve, duke mos e njohur gegnishten, fonetiken origjinale të saj, rreh, ndoshta padashur tek bashkjetesa gjuhësore, pa e thanë të verteten se toskërishtja nuk është gjë tjeter veçse një degë e shtrembër dhe vdekjeprurëse per gegnishten e cila asht rraja, trupi, dhe lulzimi natyral i gjuhës shqipe, mbi të cilen lypet me u nxjerrë standarti i ardhshëm, duke i dhanë toskërishtes njaq hapsinë sa meriton e asgjë më shumë. Shkatrimmi i gegnishtes dhe mbajtja me dhunë e standartit me bazë toske, asht nji veprim kriminal gjuhësor, që damton identitein e kombit tonë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.