Serbia në Trenin e Rusisë

SHKRUAN: MILAZIM MARAJ

Krimineli Nikoliq flet për viktima të pafajshme?!.

Të lazdruarit e Rusisë nuk ngopën më gjak. Fjala dhampir është fjalë shqipe që del nga dy fjalë dhamb dhe pirë .Dham-dhëmbë dhe pirë/ pirje në këtë rast pirja e gjakut. Kështu quheshin fantazmat më pamje njeriu që kishin dhëmbët qerres më të gjatë dhe pinin gjak njeriu. Kush mund të pinte gjak njeriu përveç serbëve?, mendoja unë. Por gjatë leximit të historisë tonë të dhimbshme hasa në një informatë, së komunistet paskan pirë gjak të ballistit njësoj edhe komunistet atdhe e kishin Rusinë. Tani mësova së edhe ekstremistet islam të stërvitur dhe shpërlarë nga truri në Rusi e paskan për ëmbëlsirë gjakun e qafirit. Po të studiohet burimi dhe rruga e evolucionit të këtyre krijesave, më këto mani, del së Rusia është burimi i fatkeqësive botërore, kurse transformatori i sajë për Evropë është Serbia. Kreatore e dy luftërave Botërore, masakruesja e popullatës jo serbe në të gjitha luftërat anë e kënd Ballkanit dhe më gjerë në veçanti të popullit shqiptar, dhe që kurrë nuk u ndëshkua për këto masakra. Ka aftësinë e llojit për të luajtur rrolin e viktimës edhe në momentet deri sa bënë krimin. Pastaj pas përfundimit ndërron fytyrën dhe bënë rolin e bashkëpunëtorit servil e të gatshëm për shërbim në të gjitha format. Vitet 1987-90 “Jogurt revolucioni serb” kaploj krejt Jugosllavin.

Filluan nga bashkësia e 16 lokale në Fushë-Kosovë dhe vazhduan në të gjitha republikat e Federatës së ish Jugosllavisë duke përfunduar përsëri në Kosovë me tragjedi të papara në Botë.. Kështu në çdo miting propagandohej “Vuajtja e serbëve”në Kosovë, Slloveni, Kroaci dhe Bosnje vuajtje kjo,që ishte e pa vërtetë, serbet që po kërkonin shpëtim dhe shpëtimtari doli të ishte një pop që e kishte mbaruar shkollën e pravosllavisë në Prizren dhe kishte vazhduar studimet në Rusi. Ky ishte Sllobodan Millosheviqi. .Emrin e tij si “Krishti Shpëtimtar” e mori kisha fantazmë në Kompleksin e UN.”Hasan Prishtina” në Prishtinë e ndërtuar më kërkesën e tij . Kriminel të tillë kishin përgatitur anë e kënd territorit të federatës jugosllave. Për të shuar vajin e këtyre krokodilëve të uritur u bë lufta. Projekti filloj më media më platformën, lësho 100 gënjeshtra dhe nëse një nga të gjitha do të mbetet serbet janë në fitim. Dez informata, për kërcënim, rrahje, vrasje dhunim seksuale,vrasje thyerje të varrezave etj. Përveç inskenimeve shërbimet sekrete serbe kryen edhe vepra të rënda kriminale për të ua përshkruar shqiptarëve. Kjo gjendje nga republikat e Jugosllavisë më qellim që sherrin serb ta mbajnë larg shtëpisë së tyre mundësisht në Kosovë.

Lufta filloj në Slloveni por përfundoj shpejt sepse ishte në kufi më Austrinë. Pastaj vazhdojë në Bosnje një plojë e tmerrshme. Këtu nuk kishte ndonjë kursim për afërsitë dhe lidhjet familjare. Miqësia serbe më boshnjakët edhe pse ishin 1200.000. martesa të përziera nuk ndihmoj fare afërsia dhe lidhja e gjakut. Këtu i vranë miqtë, dhëndurët, i dhunuan mbesat e veta. Bosnja tregoj më së miri së më serbet nuk mundë të krijohet miqësia dhe aq më pak të mbahet ajo. Nga së në Serbi nuk ka shkollim human. Si, AASHS ashtu edhe Kisha serbe, dresojnë,promovojnë, lavdërojnë, dhe bekojnë kriminel”Junaci”,” Sokollovi”,” ”Vuci” Orllovi” ”Popovi”, më emra shtazësh mishngrënëse, dhe emra të kishës, “popovi” por njësoj janë kriminel. Por edhe kësaj radhe Evropa u tregua shumë e butë, madje në vend që ta ndëshkojë Serbinë i ofron kushte për dialog më viktimat. Deri sa Gjermania për një luftë që ka ndodhë para 72 vitesh, kërkon falje, paguan dëmshpërblime, dënon edhe sot e kësaj dite pjesëmarrës që zbulohen për krime të luftës së II Botërore. Serbia shkaktare për dy lufta botërore dhe për masakra jo vetëm në këto dy lufta por edhe pas luftërave të parë dhe të dytë e në veçanti në luftën e fundit në Kosovë, Bosnjë dhe Kroaci.

Bota monitoroi shumë masakra dhe krime tjera gjenocidale në veçanti në Kosovë dhe Bosnjë. Për gjithë këto masakra thirret në dialog më Kosovën dhe shtetet fqinjë. Ja pra kjo është arsyeja e plotë pse Serbia kërcënon dhe përgatitet për masakra të reja. Mbledh kriminelet në “Ravna Gora” në një qendër stërvitore, vend më zë për përgatitjen e kriminelëve që nga koha e Drazha Mihajloviqit. Tani krimineli i pa dënuar Tomisllav Nikoliq akuzon Evropën që kanë ndikuar për lirimin e Ramush Haradinajt. Kurse në Kosovë përgatit shantazhe të një pas njëshme. Ura, Muri,Asociacioni,Ardhja e tij dhe e Gjuriqit pa respektuar procedurat shtetërore të Kosovës,promovimi i kishës fantazmë, dezinformimi i Interpolit për arrestimin dhe ekstradimin e Ramush Haradinaj në Serbi etj. Ne fund edhe trenin rus që i bije të ishte një kalë tjetër i Trojës por i stolisur më portrete kishtare dhe më rrota. Që do të futej në Kosovë dhe pastaj do të qarkullonte në relacionin Beograd- Mitrovicë pa respektuar shtetin e Kosovës dhe duke e bërë realitet aneksimin e Mitrovicës nga Serbia. Kur ky tren rusë më Serbinë brenda ndalohet në Rashkë, Serbia në Luginën e Preshevës dislokon 2000 trupa të njësive elite të ushtrisë serbe si kërcënim për popullatën shqiptare në Kosovën Lindore. Si duhet të shpjegohet kjo tragjikomedi e rrezikshme?. Tentojë Rusia të fusë kontrabandë Serbinë në Kosovë?. Apo përdori Serbia trenin rus sikur Gjuriqi autoambulancën për të hyrë ilegal në Kosovë?. Kjo nuk është njësoj. Vetëm futjen në Kosovë e kanë të përbashkët. Sidoqoftë treni u ndal por jo edhe kërcënimet e kriminelëve të pa dënuar e të llastuar nga Rusia dhe që e shfrytëzojnë turpshëm, kulturën evropiane. Ata vazhdojnë të përdorin serbet e instrumentalizuar në Kosovë si material hargjues ,qoftë edhe për një përdorim. Serbet apo shkiet ose të dy bashkë në Kosovë nuk lejohen të integrohen dhe të bëjnë jetë të qetë si qytetar të barabartë në shtetin e Kosovës. Vuqiq kërcënoj UD ministren serbe dhe e detyroj të jap dorëheqje. Kërcënoj ehe një pjesë të kësaj liste që ishte e padëgjueshme për Beogradin. Kështu mbahen të pa sistemuar për kohë të gjatë edhe serbet dhe shkijet që nga Kosova që ikën për shkak të krimeve ndaj shqiptarëve të nxitur nga Serbia. Ata aspak nuk janë të mirëpritur në Serbi. Nuk sistemohen por mbahen në gjendje të jashtëzakonshme për një projekt të ardhshëm po ashtu të jashtëzakonshëm dhe të përgjakshëm.

Shqiptaret moto për bisedime më Serbinë duhet ta kenë vargun e një këngë shqipe ”Ne e kemi një rrezik të zi se e kemi dreqin kojshi”. Para së të filloj seanca e bisedimeve secili pjesëmarrës shqiptarë duhet ta kujtoj këtë varg. Pasi që presidentin e Kosovës Serbia e ka shpallur person të pa dëshirueshëm. Kosova duhet që presidenti serb ta shpallet të pa dëshirueshëm. Kryeministrin serb Vuqiq si dhe ministrin serb Daçiçi të shpallë të pa dëshirueshëm dhe të ngritët padi për krime lufte në Kosovë, të arrestohen nga Interpoli ose në momentin kur zihen në Kosovë. Prokuroritë dhe Gjykatat e Kosovës duhet ta përfundojnë punën më paditë kundër kriminelëve serb, anë e kënd Kosovës dhe për këta të lëshojnë fletë arreste ndërkombëtare. Lista serbe në Kosovë duhet të çregjistrohet nga KQZ dhe të shpallet parti e rrezikshme,shoviniste. Kalimi i FSK në FARK, duhet të behët shpejt, duke eliminuar të gjitha pengesat ligjore apo çfarë do çofshin ato. T’ u ofrohet këshillë juridike familjeve të dëmtuara nga lufta që, të kërkojnë dëmshpërblim nga Serbia. Këto padi të dërgohen në Interpol,për mes Shqipërisë dhe shteteve tjera mike të Kosovës. Ekspertet e Kosovës dhe të Shqipërisë të përgatisin padi për dëmet që Serbia i ka shkaktuar Kosovës dhe të kërkojë dëmshpërblim. Të fillohen edhe procedurat tjera për të kthyer pensionet dhe borxhet tjera që Serbia i ka qytetarëve të Kosovës dhe institucioneve të sajë që i ka plaçkitur dhe i shfrytëzon tash e sa vite më parë.

Të fillohet procedura për padi ndaj Serbisë për gjenocidin që Kosovë.

16.01.2016-Pejë

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top