SERBIA DHE PALESTINA

SHKRUAN: GANI MEHMETAJ

Ne e duam Serbinë, sikurse ju që e doni Izraelin, -ma tha vjet një palestinez në Prishtinë. Me la pa fjalë me guximin dhe me pafytyrësinë e vet.

– Jeni ju palestinezë a arabë, e pyeta nga kureshtja.
– Arabë, palestinezë nuk ka, emri i vendit nga vi unë quhet Palestinë. Ne jemi beduinë, të ardhur me Muhametin në Palestinë, – mu përgjigj me mburrje. – e pushtuam vendin dhe nuk lëvizin më.

Pse na e kishin mbushur mendjen gjithë fëmijërinë dhe rininë propaganda e Jugosllavisë dhe e Titos, kur na thoshin se ka një popull palestinezë, se janë të shtypur etj. kur ata ishin beduinë, nuk ishin palestinezë.

AMBASADORI MOHAMED NABHAN, DREJTËSIA E ZOTIT ËSHTË NË ANËN E SERBËVE DHE PALESTINEZËVE

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top