REGJISTRIMI I NEXHMIJE XHUGLINIT NË PARTINË FASHISTE

Shkruan: Kastriot Dervishi

Meqë tani jemi në prag të 29 nëntorit “të lavdishëm”, për të gjithë antifashistët e vërtetë apo fals, po postoj për njohje e ndërgjegjësim kombëtar dokumentin e regjistrimit në Partinë Fashiste të zonjushës Nexhmije Xhuglini.

Ky dokument është i datës 10.11.1941.

Dokumentin e kam publikuar në librin tim “Historia e lëvizjes komuniste në vitet 1924-1944 dhe formimi i PKSH-së”.

Dokumenti në fjalë si dhe disa të tjera rreth saj, ruheshin nga Enver Hoxha.

1 thought on “REGJISTRIMI I NEXHMIJE XHUGLINIT NË PARTINË FASHISTE”

  1. Fashiste te ndyre qene te gjithe ata, qe me vone do lidheshin edhe me Dreqin, qe na erdhi nga Serbia, ata shiten te gjitha qe kishin, veten, shoket, femrat dhe Shqiperine e shiten, vrane edhe shqiptare, me urdhera nga Serbia, pranuan qe Shqiperia te behej pjese e Federates, vetem qe ata te sundonin vending, sikur te ishin pronate te tij.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top