PSE NUK U THA KURRË E VËRTETA NË ÇKA ISHTE BAZUAR RUSI KONSTANTIN KOSACHEV DHE NGA DOLI RAPORTI I DICK MARTY

SHKRUAN: SEFEDIN KRASNIQI

https://telegrafi.com/kush-eshte-rusi-konstantin-kosachev-nismetar-raportit-te-dick-martyt/

—————–
Pa dashur të ngarkoj apo të shkarkoj dikë, deshmitarët dhe hartuesit e rapoteve të para ishin vetë shqiptarët. Ia vlen të lexohen burimet (ne baze te fus notave) doli tapotrti n° 88 i ICG (Grupi Ndërkombëtar i Krizave) i vitit 2000
2000

https://d2071andvip0wj.cloudfront.net/88-what-happened-to-the-kla.pdf
————-

Në vitin 2003 del raporti më i tmerrrshëm dhe me i pabesueshëm i Lobes-Torres – prokuror i UNMIK-ut. Të gjithe deshmitarët jane ushtarë (apo thonë që jane ushtarë) te UÇK-se (sikur Besim Vokshi, me nofken “kinezi”). Lexo në faqen e fundit te raportit.
2003

https://idraintheswamp.com/wp-content/uploads/2017/08/UNMIK-Investigation-Organ-Trafficking-Kosovo.pdf
———————

Pastaj, gazetaret shqiptarë Altin Raxhimi dhe Vladimir Karaj dhe danezi Montgomery punojnë dy raporte ne vitin 2008 dhe 2009 në Balkan Insight që vertetojne raportin e UNMIK-ut te vitin 2003. Prape, deshmitare jane vete shqiptaret

2008
Albania Spurns Probe into Serb Organ Trade
Altin Raxhimi and Vladimir Karaj
May 29, 200812:182009
https://balkaninsight.com/2008/05/29/albania-spurns-probe-into-serb-organ-trade/

2009
https://balkaninsight.com/2009/04/09/kla-ran-torture-camps-in-albania/
————-
Pas mbarimit te mandatit si prokurore e Gjykates se Hages, ne vitin 2007, Carla del Ponte fillon te shkruaj librin i cili do te botohet ne disa gjuhe: “La traque, les criminels de guerre et moi”. Ky liber shkatoi nje në ortek të hatashëm që ngriti kancelaritë e gjithe botes.

2009

https://www.lasemaine.fr/la-traque-les-criminels-de-guerre-et-moi-de-carla-del-ponte/
—————

2010

Pasi propozohet nga Konstantin Kosachev (rus) dhe zgjedhet nga Këshilli i Europës, prokorori zvicëran, Dick Marty fillon punën për të verifikuar ato që nga autorë të ndryshëm ishin thene që nga viti 2000, në vitin 2011, paraqet raportin e tij në në Asamblen parlamentare të Këshillin e Europes në Strasburg, i cili miratohetme këtë rezultat:
– Në një rezolutë të miratuar me 169 vota pro, 8 kundër dhe 14 abstenime, Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (PACE) bën thirrje për “një hetim serioz dhe të pavarur” në lidhje me “ekzistencën e qendrave të fshehta të paraburgimit kur trajtimi çnjerëzor gjoja ishin të imponuar ndaj të burgosurve nga Kosova, me origjinë serbe dhe shqiptare ”, gjatë dhe pas konfliktit në ish-provincën e Serbisë (1998-99).

https://assembly.coe.int/CommitteeDocs/2010/20101218_ajdoc462010provamended.pdf

——-
2020

Në bazë të këtij raporti te DM ngriten aktakuzat e para nga Prolurori i GjS kundër Thaçit dhe Veselit dhe në pritje janë edhe tetë aktakuza tjera.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top