Po torturohet piloti shqiptar që rrëzoi aeroplanin rus Su-24

tuerkei-putschversuch-regierung-polizeikraefte-istanbul-2Autoritetet turke kanë identifikuar si puçist pilotin me prejardhje shqiptare i cili rrëzoi aeroplanin rus Su-24, duke shkaktuar kështu një tendosje të madhe në raportet miqësore mes Rusisë dhe Turqisë. Më vonë, presidenti turk Erdogan u detyrua t’i kërkoj falje presidentit rus Putin.

Ministria e Punëve të Brendshme të Turqisë konfirmoi për “Hürriyet Gazetesi” se piloti që rrëzoi aeroplanin rus është arrestuar si puçist dhe po mirret në pyetje nga policia.

Edhe ministri Bekir Bozdag e ka konfirmuar arrestimin e pilotit shqiptar që rrëzoi aeroplanin rus. Piloti ishte bërë pjesë e puçistëve dhe jo mbrojtës i vlerave të Republikës Turke. Autoritetet do t’i japin dënimin e merituar secilit që është bërë pjesë e puçit ushtarak, duke e luftuar demokracinë turke.