You are currently viewing PATRIOTIZMI HIPOKRIT I SË MAJTËS

PATRIOTIZMI HIPOKRIT I SË MAJTËS

SHKRUAN: AV. XHAFER SADIKU

Në fillim të viteve 1920, të majtët futën në ligjërimet politike termat “djalëri”, “atdhetar”, “tradhëtar’, etj. Ishte koha kur në Rusi kishte triumfuar revolucioni bolshëvik, ideologjia e të cilit ishte përhapur në tërë Ballkanin, përfshirë edhe Shqipërinë. Qysh atëherë, oratoria e politikanëve dhe shtypit të majtë do të karakterizohej nga hipokrizia patriotike apo thënë ndryshe, atdhetarizmi i rremë.

Të majtët e mbanin popullin nën frikën e konservatorizmit duke i përshkruar këta si tradhëtarë. Në të vërtetë, konservatorët donin që çdo hap drejt përparimit të hidhej i matur, për të ruajtur paqen sociale dhe mbrojtur interesat e popullit.

Ndryshe nga atdhetarët konservatorë, atdhetarizmi hipokrit nxiste ndjenjat patriotike të djalërisë për ti përdorur kundër kundërshtarëve të tyre politikë, sikur kinse ata, po rrezikonin atdhenë. Ata përçanë popullin duke e trembur me “gogolin e feudalizmit”, madje duke e ndarë në “djelmninë idealiste” dhe në “prapanikë” ose “tradhëtorë”, “shitës të atdheut në të huajt”!

Atdhetarët hipokritë, duke mos e përballuar dot prestigjin e lartë të konservatorëve dhe neokonservatorëve, përdorën vrasjet politike si armë kundër tyre, duke i etiketuar të gjithë si “tradhëtarë”. Gjatë viteve 1920-1924, numri i të vrarëve me atentate nga radhët e konservatorëve ishte i madh.

Me grushtin e shtetit të qershorit 1924, e majta tregoi pa aftësi proverbiale në qeverisjen e vendit, madje brenda një periudhe të shkurtër filluan grabitjet e pasurive kombëtare.

Pas triumfit të ligjshmërisë në dhjetor 1924, shumica e të majtëve u larguan jashtë atdheut dhe një numër i konsiderueshëm i atyre që deri atëherë akuzonin konservatorët si “tradhëtarë”, u vunë në shërbim të armiqve të Shqipërisë. Pati prej tyre që veshën këmishën e zezë të pushtuesit dhe u bënë antarë të Partisë Fashiste, për të kaluar më pas në Partinë Komuniste.

Me fitoren e së Majtës ekstreme, në 1944, komunistët u vetshpallën si patriotët e vetem të këtij vendi dhe kundërshtarët e tyre i quajtën “tradhëtarë”, duke i shpronësuar, burgosur dhe ekzekutuar. Është e tepërt të përmendim shifra, pasi që ato janë bërë publike.

Përgjatë gjysëm shekulli të regjimit të tyre, të Majtët që vetquheshin patriotë dhe atdhetarë, në fakt ishin shërbëtorët e Jugosllavisë, Bashkimit Sovjetik dhe Kinës.

Megjithë rënien e regjimit komunist, e Majta nuk e humbi pushtetin por pësoi metamorfozë duke privatizuar pasuritë kombëtare dhe në bashkëpunim me Mafien ndërkombëtare u bënë zotër të sektorëve strategjikë të ekonomisë.

Pasi realizuan këtë proces, iu kthyen përsëri termave të vjetër, duke e quajtur veten “progresistë”, “patriotë” dhe “atdhetarë”, ndërsa kundërshtarët e tyre si “reaksionarë”, “tradhëtarë”, etj. Natyrisht, në ndihmë të tyre kanë shkuar shumë renegatë me origjinë konservatore.

Njëlloj si paraardhësit e tyre, të majtët e sodit janë në të vërtetë atdhetarë hipokritë, pasi janë shërbëtorët e të huajve duke rrezikuar madje edhe copëtimin e territoreve të atdheut.

Klika mafioze-bolshevike e ka thelluar përçjen e popullit sipas vijës ideologjike, duke përdorur retorikën politike të viteve 1920-1924.

Për çudi, konservatorët nuk po i përgjigjen me të njëjtën monedhë që iu përgjigjen koncervatorët e atyre viteve. Megjithëse duhet pranuar se kushtet nuk janë të njëjta, madje shumë të vështira për ta.

This Post Has One Comment

 1. BK

  Hordhite Barbare Komuniste MosMirënjohëse

  Erdhi Dita që pas 21 viteve hera e parë një qeveri e Kosovës të mos e theksoj qoftë edhe formalisht se me 24 Mars 1999 filloi akcioni më i madh luftarak ne Historinë e njerezimit, qe ishte intervenimi per shpëtimin e qytetareve te Kosoves nga gjenocidi që e ushtronte shteti i Sërbisë.

  3300 pilot te NATO-s ishin duke jetuar jetën e tyre normale dhe ERDHI URDHRI që të shkojnë dhe rrezikojnë jetët e tyre për lirinë e Kosoves, asaj Kosove ku ishin te robëruar edhe ata që sot propagandojnë se Erdhi Dita qe te jesh mos-mirnjohës.

  E mos- mirënjohja është vesi absolutisht më i poshtër njerëzor.

  Komunistët e partisë apo lëvizjes(Livritjes) VV në këtë Mars të 24, e vërtetuan ideologjinë e tyre shtazarake komuniste duke e injoruar këtë datë madhështore të humanitetit njerëzor të udhëhequr nga AMERIKA dhe BRITANIA.

  Është e vërtetë që jemi në rrethana të jashtzakonshme Coroniane por një kujtim dhe një mirënjohje me një shkrim 20-30 rreshtësh është i mundur dhe i lehtë të bëhet.

  Por barbarët komunist të komplet partisë komuniste VETVENDOSJE nuk e qelën gojën. E kryebarbari i PARTISË KOMUNISTE ka gjetë kohë të përkujtoj ish kryetarin e Bosnjës SerboMuslimanin Izetbegoviq duke vizituar varrin e tij!

  Kryebarbari ne 20 ditët e para të qeverisjes ka qene aktiv në keqperdorimin e viktimave te viteve 1998-1999 duke i perkujtuar nga 5 here te njejten familje me vizita koti. Familja Jashari është familja më e keqpërdorur nga politikanët e Kosovës, e cila famlije keqpërdoret eksluzivisht për përfitime personale të politikanëve.

  Kryebarbari nuk u mor me kontratat e Enkas, per auto rrugë, as me privatizimin e Elektrokosovës që u shndërrua në ElektroAnadoll, as me homologizim te panevojshëm….por heshti….sepse është shitur te Anadollët.

  Amerika dhe NATO e qliruan Kosovën dhe ia mundësuan barbarëve komunist të fitojnë 26% të votave në zgjedhjet e lira te 6 Tetorit 2019. Liria vlen edhe për barbar edhe per hajna, edhe për punëtor, edhe për shumicën e njerëzve të Kosovës, e që janë edhe pjesa e ndershme e shtetit.

  Hordhitë barbare sillen si langoj ndaj qytetarëve të Kosovës, sepse përkundër nje konkurence tejet te dobët të politikës Kosovare, nuk arritën të bindin me shumë se 26% të votuesve!

  Barbarët po hakmirren ndaj 74% te votuesve që nuk votuan per partinë komuniste VETVENDOSJE. Barbarët prej 210 mijë votave qe i fituan, 50 mijë ishin vota nga turistet diasporik, që ikën në periodën 1966-1997 në kohën kur më së shumti kishte nevojë Kosova, por ata ikën dhe ia dhuruan Kosovën Sërbisë me ikjen e tyre.

  Këta frikacak erdhën dhe votuan për barbarët komunist sepse shum turist diasporist e kanë orën e ndalur nga koha e komunizmit. Ata turist e votuan VV sepse e urrejnë LIRINE dhe PAVARESINE e Kosovës, sepse tash Koosva është më e mirë se ajo që e braktisën këta dezeetor.

  Hordhite barbare të VVse janë përforcuar me hijenat komuniste të Shqiperisë që sponzorohen nga Rusia vetëm që Kosova të diskreditohet si shtet. Barbarët e VVsë poashtu janë RECYCLE BIN i berrlogjeve të partive tjera te Kosovës.

  Por do te vjen dita që edhe këta barbar të humbin forcën e tyre që arriti kulmin me 26% të votuesve.

  24 Marsi i vitit 2020 do të hyje në histori si një datë e poshtërisë dhe injorancës te partisë komuniste Vetvendosje.

  Besim R. Krasniqi

  Republika e Kosovës

Lini një Përgjigje