Post Views: 399 SHKRUAN KASTRIOT DERVISHI Në vitet 1944-1946, institucioni që merrej me shërbimin sekret quhej Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit (i formuar më 14.12.1944), ent në varësi të Ministrisë së Mbrojtjes Kombëtare (kopjim i OZN-as jugosllave). Organi drejtohej nga Koçi Xoxe, por ishte në varësi të Enver Hoxhës (siçRead More →

Post Views: 179 SHKRUAR NGA KASTRIOT BIMO ..Por sa të vërteta rezutojnë thëniet dhe deklaratat e këtij trakti?! Në një përqindje absolute, ato rezultojnë të vërteta, natyrisht e “justifikuar” nga regjimi i mëvonshëm me termin banal, që nuk vlerëson dot një adoleshent sot, “i gënjyer”. Referuar Vasfi Barutit, kësaj nukRead More →

Post Views: 201 SHKRUAN: KASTRIOT DERVISHI A e dini sa jugosllavë qëndronin në Shqipëri në kohën kur vendi ynë po bëhej gati të bashkohej me Jugosllavinë? Ishin plot 1.300 persona. Kjo e dhënë del nga mbledhja e Byrosë Politike të Partisë Komuniste Shqiptare e datës 15.7.1948, sipas së cilës, ishinRead More →

Post Views: 117 Më 23 korrik kujtojmë përvjetorin e lindjes së Papës me origjinë shqiptare, Klementit XI. Gjon Françesk Albani, siç u thirr në Pagëzim, lindi më 23 korrik 1649 në Urbino të Italisë. Si kreu shkollimin e plotë në Romë, falë aftësive të tij, ngjiti shumë shpejt shkallët eRead More →