Post Views: 828 Shkruar nga Profesor Abas Ermenji Duke lexuar librin e përkthyer në italisht “Il sangue tradito” , (Gjaku i trathëtuar) botim i Ministrisë së Jashtëme Jugosllave. Në një fjalim që mbajti Enver Hoxha në Shkodër pakë muaj më parë, thosh se njerëzit e Ballit Kombëtar ishin duke uRead More →

Post Views: 236 Shkruan Prof. Dr. Nazim Qehaja 1. ATIFETE JAHJAGA ” Vendimi i Këshillit të Bashkimit Europian, për kthimin e UNMIK-ut në Kosovë , do të thot lamtumirë UNMIK”! 2. ISA MUSTAFA ” Me Asociacionin e Komunave Serbe, organet paralele të Serbisë do të shuhen”. Normal, pas kësaj, atoRead More →

Post Views: 499 Prof. Dr. Romeo Gurakuqi Zonja Hasluck, mike e Lef Nosit: perpjekja e saj per shpetimin e nenshkruesit te pavaresise se Shqiperise. Leter drejtuar edhe diktatorit Hoxha; PRO.FO.371.58484 Në muajin dhjetor 1945, përmes Majorit Oakley-Hill, drejtor i UNRRA në Shqipëri, Margaret Hasluck, shefja e ish shefja AlbanianDesk teRead More →

Post Views: 897 Prof. Dr. Romeo Gurakuqi Së pari, dëshiroj të falënderoj organizatorët për ftesën dhe nderin që më bënë për të folë në këtë kuvend të studiesve shqiptarë. Nga ana tjetër, nderi dhe përgjegjësia është e veçantë, pasi bëhët fjalë për një prej figurave më madhore dhe shumëdimensionale tëRead More →

Post Views: 2 162 TEKSTI: AT GJERGJ FISHTA MELODIA: LEC KURTI, ISH ANËTAR I KRYESISË SË ORGANIZATËS BALLI KOMBËTAR Lungro. Epopea di Scanderbeg in Piazza XVI Luglio.Video 7/8 Posted by Rocco Sassone on Sonntag, 7. Februar 2016  Read More →