Post Views: 5 271 MIT’HAT BEJ FRASHËRI, Botuar më 1924 Është virtyt që njeriu të shohë dhe të njohë të metat e tij. Kur e shohim fajin, e ndjejmë që lajthitëm, jemi të penduar. Kjo siguri zgjon ndër ne dëshirën dhe vullnetin që të veprojmë, të ndreqim shtrembësinë, të hyjmë në.

Post Views: 960 SHKRUAR NGA NEHAT HYSENI 2015 Të gjitha dilemave rreth miratimit të amendamenteve për ndryshimin e Kushtetutës së Kosovës, me të cilët do i hapej rruga formimit të Gjykatës Speciale për gjykimin e krimeve të kryera nga UÇK në vitet 1999-2000, u erdhi fundi me deklaratat e kryetarit.

Post Views: 27 SHKRUAN: DR. ILIR HYSA Këto kohët e fundit Profesori David Phillips nga Columbia University këtu në Nju Jork ka ndërmarrë një nismë të quajtur “Albanian Neighborhood” e cila është komentuar edhe në mediat e Tiranës. Ajo që të bie në sy është fakti se, ndonëse nisma e.

Post Views: 779 Shkruan: Arber Gashi, Sekretar i Pergjithshem i Keshillit Koordinator te Ballit per Shqiperine etnike Keshilli Koordinator i Ballit Kombëtar Demokrat, duke vleresuar se bashkimi kombetar i shqiptareve eshte i pashmangshem dhe se per bashkimin e trojeve eshte derdhur gjak neper shekuj te tere, prej kohes se ilireve.

Post Views: 819 Kastriot Bimo “E kush tjetër, veçse i urryeri nga perënditë dhe nga njerëzit, do të mund të mohonte luftën tonë, një luftë kaq të drejtë?”  (G. Scanderbeg) Vijon nga nr.2 Unë i kam quajtur makabritete më shumë morale dhe u zgjata në këtë pikë jo pa qëllim, se.

Post Views: 216 Kastriot Bimo “Koha e shkurtër e jetës dhe e lavdisë së Skënderbeut, shqiptarët i çoi në arenën e historisë së përbotëshme dhe u siguroi një vend nderi në historinë e Europës.”. (Josef Vinarzhi) Vijon nga nr.1 Megjithatë deri në kohrat e vona, ato ku studimi i veprës.

Post Views: 281 Kastriot BIMO                                                                                                                                      15.10.2014 Vendet e perëndimit duhet tu jenë mirënjohës Skënderbeut dhe shqiptarëve që e përmbajtën vërshimin turk, pikërisht në kohën kur ky pat qënë më i rrëmbyeri”. (Josef Vinarzhi) Vizita e Papës para pak kohësh në Shqipëri (e dyta pas vizitës më 1993 të Papës.

Enver Hoxha së bashku me themeluesit e PKSH-së, terroristët Milladin Popoviç dhe Dushan Mugosha.

Post Views: 1 582 Shkruar nga Mehmedali Jashari Tito dha urdhërin, Shqipërisë t’i vihet zjarri, Misionar’t jugosllav, përpiluan programin, Enverin ndër banditë, e zgjodhën të parin, Filluan fushatën, për t’a zhdukur shqiptarin. I gjetën do endacak, pa plan e pa strehë, Me një turmë kopilash, e bënë një kope, Nuk i.

Post Views: 88 SHKRUAR NGA RAMIZ LUSHAJ Episode nga jeta luftëtare e kombëtarit Brahim Bajram Nokshiqi, dekorue nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë, me dekretin nr. 547, më 3 qershor 1993 me Urdhërin “Për Veprimtari Patriotike” të Klasit të Dytë PUSHKA E BRAHIM BAJRAMIT NË QAFË TË ÇAKORRIT 1. Dy.

Post Views: 313 Shkruar nga Eduard YPI O ba, a ke qenë spiun?!, më pyeti djali i vogël me një merak dhe tronditje që i lexohej qartë në fytyrë. Ngriva dhe nuk dija ç’të thosha. O Zot, po bëhen 25 vjet që kam dalë nga burgu dhe ende arrijnë të.

Post Views: 224 Një histori e përshkruar sipas Dr. Oliver Jens Schmitt nga Skënderbeu e deri tek “Gleichschaltung” i autonomisë. Pingpong shkencor Para disa javësh në Prishtinë qëndroi Oliver Jens Schmitt, një historian zviceran, i cili është profesor në Universitetin e Vjenës. Ai ishte i ftuar nga organizatorët e Seminarit.

Post Views: 267 Në muajin shtator të vitit 2013, në kuadër të riorganizimit, ristrukturimit dhe dialogut politik të Organizatës Balli Kombëtar në Mërgim me ekspertë të fushave të sigurisë, politikës, drejtësisë dhe organizimit politik të spektrit politik në Iliridën Shqiptare, por edhe duke gëzuar mbështetjen logjistike dhe profesionale të Partisë.

Post Views: 1 191 Por, me miqtë nuk duhet bërë as politikë dhe as diplomaci. Përkundrazi, duhet thënë gjërat troç e pa lajka. SHKRUAR NGA IDRIZ ZEQIRAJ Vite më parë u ndodhëm në zyrën e dy vëllezërve afaristë në Prishtinë. Të nesërmen ishte përvjetori i atentatimit të Ilir Konushervcit dhe të.

Post Views: 690 Shkruar nga Nebil Çika, 19 tetor 1999 Dy ditë më parë, shqiptarët u përballën në mënyrë të (pa)pritur me “festimet masive” të ditëlindjes së diktatorit Hoxha. Mediat e majta i dhanë hapësirë të konsiderueshme këtyre festimeve, sinjalet e rikthimit të së cilave janë paralajmëruar që në përpjekjet për.