Opozita t’a ndryshojë strategjinë e saj!

POLITIKA KOMBËTARE

Shkruan, Xhemajl Murati-Tupalla, Balli Kombëtar Demokrat – Dega në Gjilan

Vendimi i fundit i Gjykates Kushtetuese te Kosoves ne lidhje me formimin e Asociacionit te Komunave me shumice Serbe, e ne te cilen u konstatua, se disa pika te marreveshtjes (23 sosh), nuk ishin ne harmoni te plote dhe binin ndesh me Kushtetuten e Republikes se Kosoves, si dhe kontestin e Demarkacionit te vijes kufitare me Malin e zi, ne njeren ane, dhe refuzimin e vazhdueshem te opozites se bashkuar ne anen tjeter, per tu ulur dhe biseduar per tejkalimin e dallimeve, e shohe si tendencioze dhe si strategji te gabuar te opozites, si pa pergjegjesi, dhe si pa aftesi te tyre per tu ballafaquar me forcen e argumentit.

Sipas mendimit tim, tani me opozita duhet ta nderroje strategjine, dhe me veprimet e saja konstruktive, se bashku me poziten t’i zgjidhin edhe keto dy çeshtje te kontestuara, e pastaj te vazhdoje ne Parlament, te bej opoziten siç i ka hije, duke e percjelle ne kontiunitet punen e pozites, duke i kritikuar per mos punen e tyre, dhe duke i denoncuar vazhdimisht per veprimet e gabuara apo mos veprimet e tyre, si dhe te zyrtareve te larte te saj, siç ishte rasti i fundit dhe goditja e rradhes ne mbledhjen e Keshillit te Europes, ku per shkak te jo kordinimit te mire ndermjet vete Shqiptareve, per vetem nje vote me pak u votua nje rezolute shume e demshme per Kosoven, se bashku me kater amandamentet e propozuara nga Serbia. Eshte momenti i fundit qe te gjithe se bashku, si pozita, si opozita, ta kuptojne seriozitetin e situates dhe gjendjen ekonomike te qytetareve te saj, ti zgjidhin problemet ne menyre civilizuese dhe t’i kthehen punes bashkarisht ne interes te popullit te vete.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *