Nga fjala e Jani Dilos – Komandant i forcave ushtarake të Ballit Kombëtar

Në një mbledhje të intelektualëve në Korçë, Jani Dilo thoshte me një siguri dhe bindje të plotë prej njeriu të formuar nga pozitat e shëndosha të atdhetarit të vërtetë:

Në partinë komuniste çdo parim moral që vlerëson jetën në vetvete, familjen, kombin, zhduket dhe njeriu bëhet vegël e çuditshme e partisë. Kur të rinjve të sotëm, të dehur nga bukuritë satanike, do t’u dalë dehja, Shqipërija do të jetë e pazonja të qëndrojë në këmbë për mungesë gjaku dhe fuqie. Atëherë, të rinjtë e tradhtuar do të kenë braktisur radhët e partisë plot pendim, por do të jetë vonë për ata, për ne, për gjithë Shqipërinë!

Marrë nga libri – Ilia Dilo Sheperi

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top