NËNSHKRIMI IM E SHPËTOI MAQEDONINË NGA COPËTIMI

Me rastin e përvjetorit të nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, njëri nga ish-drejtuesit kryesor të grupit puçist në UÇK, përfaqësuesi i LPK-së, Ali Ahmeti, aktualisht drejtues i partisë (BDI) partnere të VMRO, pati deklaruar zyrtarisht se ai me nënshkrimin e tij e shpëtoi Maqedoninë nga copëtimi mes Bullgarisë dhe Shqipërisë.

1 thought on “NËNSHKRIMI IM E SHPËTOI MAQEDONINË NGA COPËTIMI”

  1. Petrit Belliu

    E kemi thёnё edhe me parё, se shperberja e Maqedonise eshte e pashmangeshme, pra thjesht çeshtje koheje dhe rrethanash historike. I ashtuquajturi shtet i Maqedonise, territor etnik shqiptar, i perbere kryesisht nga shqiptarё etnikё dhe autoktonё, si dhe nga mbetje tё pushtuesёve bullgarё (+ shqiptarё tё vetёquajtur maqedonas, pёr shkaqe tё ndryshme,sikurse gjoja “turkçelinjtё” e Prizrenit),u krijua artificialisht si tampon sigurie midis Shqiperise dhe Bullgarise, qё i pretendojne ato territore. Cilat do te jene modalitetet dhe raportet sasiore tё ndarjes nё t’ardhmen tё atyre territoreve midis shqiptarёve dhe mbetjeve bullgare,- gjegjёsisht midis shteteve shqiptare dhe Bullgarisё -, kjo mbetet tё shihet. Ky konkluzion nuk ёshtё aspak shprehje e ndonjё pasioni nacionalist folklorik, por rezultat logjik analizash e sintezash mbi baza shkencore tё problemit. Vlen prandaj tё rikujtojmё kёtu edhe konkluzionin dhe parashikimin profetik tё tё madhes EDIT DURHAJM, bёrё plot 111 vjetё mё parё, nё librin e saj “The Burden of Balkans (“Brenga e Ballkanit”,- ku nёnkupton pikёrisht shqiptarёt dhe çёshtjen e tyre tё pazgjidhur), deklaron solemnisht (f. 23/24):”Shqiptari ka luftuar pёr tokёn kundёr tё gjithё shkelёsve me radhё, dhe atё vazhdon ta bёjё edhe sot. Ai ёshtё mё i vjetri … nё Gadishullin Ballkanik. Ai dhe tё drejtat e tij qёndrojnё nё themel tё shumicёs sё problemeve, prandaj çdo skemё pёr rregullimin e tyre, qё nuk i jep atij hapёsirё tё zhvillohet sipas vijёs sё tij [etnike], ёshtё e destinuar tё dёshtojё. Ky ёshtё shkaku i parё i urrejtjes sё madhe tё ballkanasve [ndaj tij].Pra, no comment..! P. Belliu,14 gusht 2016.

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Scroll to Top