Ne e mbështesim formimin e ushtrisë vetëm me ndryshime kushtetuese

7, Dhj, 2018 | POLITIKA NDËRKOMBËTARE

Turqia është mike e popullit të Kosovës dhe ne i sugjerojmë qeverisë së këtij vendi që ajo të mos ngutet me formimin e ushtrisë.

Ky është qëndrimi që qeveria turke mbajti në takimin e ministrave të punëve të jashtme të NATO-s në Bruksel, të mbajtur më 4 dhe 5 dhjetor të këtij viti.

Në kohën kur Shtetet e Bashkuara të Amerikës po e mbështesin fuqishëm formimin e ushtrisë së Kosovës, respektivisht, transformimin e FSK-së në Forca të Armatosura të Republikës, pjesa tjetër e vendeve anëtare të NATO-s nuk është unike në qëndrimin e saj.

Shtetet e Bashkuara, si financuesja më e madhe e Paktit Veriatlantik, kanë shprehur mbështetjen e tyre të plotë për transformimin e FSK-së.