You are currently viewing NDERIMI PËR TITON SI FALËNDERIM PËR MASAKRAT NDAJ SHQIPTARËVE TË KOSOVËS ME VISE

NDERIMI PËR TITON SI FALËNDERIM PËR MASAKRAT NDAJ SHQIPTARËVE TË KOSOVËS ME VISE

Për të nderuar mareshalin Tito, i cili në atë kohë ishte “miku më i shquar i popullit shqiptar”, si dhe për t’i shërbyer përgatitjes së kuadrove të rinj, më 25 maj 1945, te shkolla e Dakos në Kamëz, u hap edhe shkolla e partisë “V.I. Lenin”. Pavarësisht se Shqipëria e asaj kohe kishte qindra probleme, nuk mund të lihej ditëlindja e shokut Tito pa një nderim të thellë e ditë shenje, prej nga ku do kaliteshin kuadrovikët e rinj komunistë. Por fakti i hapjes së saj në ditëlindjen e “mikut të shquar” u la në harresë, ndërsa shkolla me emrin e Leninit në të shumtën e rasteve shërbeu si vend çertifikimi i injorantëve apo vatër e indoktrinimit të thellë, vend ideal i krijimit të “njeriut të ri” kuadër.

Një viti më vonë, plenumi i 5-të i Komitetit Central të Partisë Komuniste, vendosi që kongresin e parë ta mbajë më 25 maj 1946, pikërisht për nder të ditëlindjes së shokut Titos. Për shkaqe objektive, nuk u arrit të mbahej kongres para vitit 1948, pra para prishjes së marrëdhënieve me Jugosllavinë motër. Kjo edhe për faktin se PKSH e konsideronte veten si pjesë të PKJ-së dhe nuk kishte nevojë as për kongres.

ENVER HOXHA ZBULON PLLAKËN NË NDERIM TË TITOS DHE RANKOVIQIT
ENVER HOXHA ZBULON PLLAKËN NË NDERIM TË TITOS DHE RANKOVIQIT

Lini një Përgjigje