Mustafa Kruja: NUK MUNDEM ME DASHTUN SËRBIN, BELIGRADIN, XHELATËT E VLLAZËNVE TË MIJ

Dështimi i lëvizjes së marsit 1922 e detyroi Mustafa Krujën të braktis familjen dhe Atdheun e të strehohet në Gornji Milanovac të Shumadisë serbe, ku mësoi serbokroatishten e ku përktheu “Shqiptarët e Fuqitë e Mëdha”, të ish kryeministrit të Serbisë Vladan Gjorgjeviç i cili, sipas një dëshmie të Martin Camajt, ishte me origjinë nga malësia … Vazhdoni me leximin e Mustafa Kruja: NUK MUNDEM ME DASHTUN SËRBIN, BELIGRADIN, XHELATËT E VLLAZËNVE TË MIJ